Sparta behaalde vanmiddag een oefenzege van 2-4 op Willem II in Loon op Zand. Tobias Lauritsen en Pelle Clement scoorden elk twee keer voor Sparta. Het team van hoofdtrainer Jeroen Rijsdijk voerde drie wijzigingen door ten opzichte van hun vorige oefenwedstrijd tegen Roda JC.

Willem II begon sterk en kreeg na zes minuten de eerste kans, maar Sparta verdedigde goed. Eén minuut later leidde een schitterende pass van Teo Quintero tot de openingstreffer van Clement. Willem II maakte snel gelijk via Emilio Kehrer na slordig balverlies van Sparta. Sparta herstelde zich en kreeg een penalty na hands van Tommy St. Jago, die door Lauritsen werd benut.

Vlak voor rust scoorden Clement en Lauritsen opnieuw, waardoor Sparta met een comfortabele 1-4 voorsprong de kleedkamer inging. De tweede helft begon met een kans voor Lauritsen, maar Willem II kwam beter in de wedstrijd en bracht de spanning terug via Cisse Sandra.

Willem II drong aan in de slotfase, maar Sparta hield stand en gaf geen grote kansen meer weg. Lauritsen had nog een mogelijkheid uit een vrije trap, maar de stand bleef 2-4. Sparta blijft ongeslagen in de voorbereiding en speelt nog tegen Pas Lamia en NAC voordat de competitie begint.