Sparta, Nick Olij Fotocredit: Broer van den Boom.

Sparta Rotterdam heeft het contract van doelman Nick Olij verlengd met twee jaar, waardoor hij nu tot medio 2028 aan de club verbonden is. Olij, 29 jaar, speelde eerder voor Koninklijke HFC, AZ, TOP Oss en NAC Breda, waar hij in zijn laatste seizoen werd uitgeroepen tot doelman van het jaar in de Keuken Kampioen Divisie.

Sinds zijn komst naar Sparta in 2022 is Olij de eerste doelman en heeft hij een belangrijke rol gespeeld in de Play-Offs om Europees voetbal. Hij stopte twee strafschoppen in de halve finale tegen FC Utrecht, wat Sparta naar de finale leidde. In zijn eerste Eredivisie-seizoen behaalde hij 14 clean sheets en werd hij als eerste Spartaan ooit Speler van de Maand in januari. Hij werd ook gekozen tot Sparta-speler van het jaar.

In zijn tweede seizoen bij Sparta ontving Olij een oproep voor het Nederlands Elftal van bondscoach Ronald Koeman.

Technisch Directeur Gerard Nijkamp bevestigde de verlenging van Olij’s contract en sprak zijn tevredenheid uit over de samenwerking.

Met het openbreken van het contract is Olij waarschijnlijk een van de best betaalde spelers uit de huidige selectie. I.c.m. zijn tot 2028 durende contract betekent dit dat de transfersom van Olij in het huidige systeem ook aanzienlijk zal verhogen mocht een club besluiten dat zij de reserve doelman van Oranje willen aankopen.

Abonneer
Abonneren op
38 Reacties
nieuwste
oudste meest gestemd
Inline Feedback
Bekijk alle reacties