An Kok, de eerste veiligheidscoördinator die onze club rijk was, is op 78e jarige leeftijd van ons heengegaan. Het trieste nieuws kregen wij mee van de officiële website van Sparta.

An was van het type niet lullen, maar poetsen, en was een graag geziene gast bij de niet altijd even makkelijke harde kern Sparta supporters in de jaren ’90 van de vorige eeuw. Op geheel eigen manier vervulde zij met verve het ambt van de toen net door de KNVB verplicht gestelde veiligheidscoördinator, aan haar zijde bijgestaan door Ruud, Paul, Toon en zoon Ferry.

Ze was voor de duvel niet bang, dirigeerde bijvoorbeeld een heel vak losgeslagen FC Den Haag fans de juiste richting uit, en had vooral ook oog voor het gesprek met de eigen fans waarmee ze een goede band wist op te bouwen. Die gesprekken werden niet alleen tijdens de wedstrijden gehouden, maar ook veelal na de wedstrijden. In het oude supportershome onder het genot van een lekkere versnapering.

Namens de redactie van ITWM wensen we familie, vrienden en nabestaanden heel veel sterkte met verlies van An.


Hieronder het nieuwsbericht van Sparta Rotterdam:

Sparta Rotterdam heeft het droevige nieuws vernomen dat An Kok op 78-jarige leeftijd is overleden.

An startte in 1982 haar werkzaamheden bij Sparta op de administratie waar zij met grote bereidheid de financiële afdeling runde. Veel (iets) oudere supporters zullen An ook herinneren als zeer actieve veiligheidscoördinator begin jaren ’90 waarin zij vaak in de bres sprong voor de Sparta-supporters.

Bestuurlijk dreef An met haar precisie menig penningmeester, en later directie, tot een uiterste, waarbij er tot twee cijfers achter de komma ‘aansluiting’ moest zijn. Haar streven tot exacte nauwkeurigheid is vandaag de dag nog immer van toepassing bij het verwerken en opstellen van de financiële huishouding van de club.

Naast Sparta Rotterdam had An ook een enorme liefde voor honkbalclub Neptunus waar zij jarenlang de functie van penningmeester vervulde en ondersteunde bij het World Port Tournament honkbal.

Op de 125-jarige verjaardag van Sparta Rotterdam op 1 april 2013 werd An Kok benoemd tot Lid van Verdienste van Sparta Rotterdam. Na het overlijden van haar man, oer-Spartaan, Jan Kok bezocht zij de laatste jaren met regelmaat thuiswedstrijden van Sparta waar zij nog altijd een graag geziene gast was op Het Kasteel.

Sparta Rotterdam wenst haar zonen Marco en Ferry, de overige familie, vrienden en kennissen van An veel sterkte bij het verwerken van dit verlies. Ter nagedachtenis aan An speelt Sparta Rotterdam de uitwedstrijd tegen sc Heerenveen van aanstaande zaterdag met rouwbanden.

Abonneer
Abonneren op
8 Reacties
nieuwste
oudste meest gestemd
Inline Feedback
Bekijk alle reacties