Kevin Strootman zet per direct een dikke punt achter zijn carrière als profvoetballer. De inmiddels 34-jarige voormalig middenvelder van Sparta gooide er op social media een bericht uit vandaag. Daarmee zet hij ook een streep door de belofte om ooit terug te keren naar onze club.

RTV Rijnmond meldde onderstaande:

Kevin Strootman zet een punt achter zijn carrière als profvoetballer. Dat laat de inmiddels 34-jarige voormalig middenvelder van Sparta weten via social media. Strootman begon zijn carrière ooit bij VV Rijsoord in Ridderkerk, en speelde voor het laatst bij het Italiaanse Genoa.

Tussendoor kwam Strootman in actie voor Sparta, FC Utrecht, PSV, AS Roma, Olympique Marseille, Cagliari en Genoa. Voor Sparta speelde Strootman meer dan tachtig wedstrijden, waarin hij elf keer scoorde. Op Het Kasteel maakte de middenvelder furore, waarmee hij een transfer naar FC Utrecht en uiteindelijk ook PSV afdwong. Strootman kwam ook 46 keer in actie voor het Nederlands elftal. “Bedankt voetbal!”, laat hij in een korte reactie weten.

In de afgelopen transferperiodes werd Strootman meermaals gelinkt aan een terugkeer bij Sparta. Afgelopen zomer bevestigde technisch directeur Gerard Nijkamp nog contact te hebben met de middenvelder. “Hij heeft wat meer tijd nodig om te beslissen over zijn toekomst. De deur voor Sparta staat nog steeds open voor hem”, aldus Nijkamp toen.

“Mocht het zo zijn dat hij stopt met voetballen, staat de deur ook open voor hem”, zei Nijkamp toen ook. “Maar dan in een andere rol. Voor mensen als Kevin Strootman, een op en top Spartaan die de club altijd positief heeft uitgedragen, is er altijd plek.”

Kevin Strootman viert een doelpunt tegen Feyenoord, rechts Édouard Duplan

Kevin Strootman viert een doelpunt tegen Feyenoord, rechts Édouard Duplan© Orange Pictures/Willem Jan Dijkdrent

Abonneer
Abonneren op
5 Reacties
nieuwste
oudste meest gestemd
Inline Feedback
Bekijk alle reacties