De meermalige kritiek die Antea investeerder en BNR coryfee uitte over miljoenen-speler Djevencio van der Kust is niet goed gevallen bij de directie van Sparta. Manfred Laros en Gerard Nijkamp vonder deze kritiek niet passen in het medium waar zij gisteren zelf als gast waren uitgenodigd. De columnist die ook voor KasteelNieuws en als stand-in voor Ruud van Os in de podcast aan tafel schuift uitte zijn kritiek al meerdere malen na wedstrijden waar de linksback debet was aan de nodige fouten die op sommige momenten nog al cruciaal was.

Niet chique

Opmerkelijk is dat je de kritiek wel mag hebben in het supportershome, in de sponsorlounge of op de tribune. Maar het geven van deze kritiek in een show van Rijnmond is niet chique vinden de heren bestuurders.

Samenvatting podcast:

Daarnaast is er nog veel meer te horen in deze podcast waar je echt even de tijd voor moet nemen omdat die bijna twee uur duurt. Daarom een kleine samenvatting:

In de nieuwste aflevering van Sparta naar Voren! uiten Sparta-directeuren Manfred Laros en Gerard Nijkamp hun gemengde gevoelens over de prestaties van het eerste elftal. Hoewel ze tevreden zijn met de behaalde punten, geven ze het vertoonde spel een krappe voldoende, vooral vanwege de moeizame thuiswedstrijden. Ondanks harde trainingen op Nieuw Terbregge, heeft Sparta dit seizoen nog geen thuiswedstrijd gewonnen.

Een hoogtepunt in de podcast was bijna het vieren van een doelpunt tegen PSV, dat uiteindelijk werd afgekeurd wegens buitenspel. Daarnaast besprak Anton Slotboom de grote gemiste kansen van Shinsuke Mito, die nog worstelt met de overgang naar het Europese voetbal. Nijkamp benadrukt dat Mito tijd nodig heeft om zich aan te passen en heeft vertrouwen in zijn ontwikkeling, mede vanwege zijn lange contract bij de club.

De podcast belichtte ook de blessure van Lauritsen, die nog herstelt van een hersenschudding, en de mogelijke terugkeer van de nieuwe aanwinst Kayky, die na een lange blessureperiode zijn eerste minuten maakte bij Jong Sparta. Kayky’s fitheid wordt nauwlettend gevolgd met het oog op de komende wedstrijd tegen Almere City.

Tenslotte besprak Nijkamp of Sparta nog steeds een “zondagmiddagclub” is, gezien de betere prestaties op zaterdag. Hoewel Sparta van oorsprong een familieclub is, blijft zaterdag een belangrijk moment voor wedstrijden. De club zal binnenkort evalueren of het contract van trainer Jeroen Rijsdijk verlengd moet worden, afhankelijk van zijn ambities en prestaties.

Abonneer
Abonneren op
16 Reacties
nieuwste
oudste meest gestemd
Inline Feedback
Bekijk alle reacties