Zoals iedereen weet heeft Rotterdam een nieuwe burgemeester. Na 16 jaar heeft Ahmed Aboutaleb afscheid genomen. Hij kreeg veel erkenning voor zijn werk, want in 2021 werd hij uitgeroepen tot “Beste burgemeester ter wereld”. Bij de vele Feyenoord-supporters was hij minder populair, zo bleek tijdens de afgelopen derby. Dat deze supporters er misschien ook wel een beetje debet aan zijn dat de gemeente de veiligheidsvoorwaarden heeft moeten aanscherpen, wordt hier slechts vluchtig vermeld.

Hoe het ook zij: de tijd van Aboutaleb is voorbij, die van Carola Schouten begint. Velen van ons kennen haar als supporter van Sparta. Wij Spartanen zijn blij om een van de onzen in deze hoge functie te zien!

Carola Schouten heeft al publiekelijk verklaard dat ze haar ambt neutraal en eerlijk zal uitoefenen. Sparta zal dus geen voordelen of gunsten ontvangen. Desalniettemin zal ze de voetbalwereld altijd in de gaten houden en neutraal, eerlijk en verstandig besturen. Een paar dagen geleden werden geheime documenten van het stadhuis openbaar gemaakt, die een blik in de toekomst gunden.

Er zijn in totaal 10 punten die de komende jaren gerealiseerd moeten worden.

1) De officiële kleuren van de gemeente Rotterdam zijn voortaan rood en wit.

2) De Spartamars wordt het volkslied van de gemeente.

3) De Coolsingel wordt omgedoopt tot Denis-Neville-Straat.

4) Het stadion van Sparta wordt uitgebreid met 80.000 zitplaatsen, 32 torens en 16 stenen apen.

5) Elke keer als Sparta wint, wordt de Erasmusbrug rood-wit verlicht.

6) De Kuip wordt gesloopt. Op de plek komt een 50 meter hoog standbeeld van Bok de Korver.

7) De club Feyenoord Rotterdam verhuist naar Amsterdam.

8) De club Excelsior Rotterdam wordt verplaatst naar Schiermonnikoog.

9) De nep meeuw uit het Feyenoord Museum wordt verbrand, de echte meeuw uit het Sparta Museum wordt ceremonieel overgebracht naar het Boijmans-van-Beuningen Museum (als het eindelijk klaar is…).

10) Er wordt een piramide opgericht voor Jules Deelder op de Kop van Zuid. Zijn gedichten worden verplichte lectuur op alle scholen.

Het is nog maar de vraag hoeveel van deze punten uiteindelijk gerealiseerd zullen worden. Als sporters en voetbalfans mogen we blij zijn dat ze onze stad met welwillendheid en wijsheid zal besturen.

Abonneer
Abonneren op
27 Reacties
nieuwste
oudste meest gestemd
Inline Feedback
Bekijk alle reacties