De nieuwste aflevering van de Sparta naar Voren! podcast bespreekt de afgelopen week, met onder meer de overwinning op RKC, supportersincidenten in Waalwijk en het einde van de samenwerking met Ajax. Frank Stout, Ruud van Os en Anton Slotboom zijn het eens: Sparta won verdiend van RKC, al verschilt de overtuiging per persoon. Anton vond Sparta duidelijk sterker, maar Ruud was minder overtuigd door het aantal kansen.

Mohamed Nassoh en Camiel Neghli waren de doelpuntenmakers tegen RKC. Nassoh werd uitgeroepen tot Spartaan van de Week, en Stout benoemde hem gekscherend tot “de Zidane van Sparta” vanwege zijn veelzijdigheid op het veld. Sparta’s aanval wordt binnenkort nog sterker met spelers als Mito en de Manchester City-huurling Kayky, die vergeleken wordt met een linksbenige Neymar.

De avond in Waalwijk kende helaas ook ongeregeldheden; Sparta-supporters werden belaagd door RKC-fans. Sommige Spartanen moesten zelfs langer in het stadion blijven voor hun veiligheid.

Verder komt het einde van de samenwerking met Ajax ter sprake. Sparta kiest ervoor om op eigen benen te staan en geen nieuwe samenwerkingspartner te zoeken. Volgens Van Os heeft Sparta de steun van Ajax niet meer nodig, want de club staat inmiddels weer stevig op eigen kracht.

Abonneer
Abonneren op
45 Reacties
nieuwste
oudste meest gestemd
Inline Feedback
Bekijk alle reacties