Na de eerste seizoensnederlaag van Sparta tegen Go Ahead Eagles, besproken Frank Stout, Anton Slotboom, Ruud van Os en Robert De Boeck in de laatste aflevering van Sparta naar Voren! kritisch de wedstrijd. De 0-2 achterstand door goals van Breum en Edvardsen verraste de Kasteelbewoners al snel. Vooral de driedubbele wissel in de rust, waarbij Clement, Verschueren en Lauritsen werden gewisseld, stuitte op onbegrip. “Een halve Lauritsen is nog beter dan een hele Brym,” grapte Slotboom.

Hoewel invaller Mito nog scoorde, bleef de sfeer matig. De spelers lijken last te hebben van “Kasteelvrees” volgens De Boeck, terwijl Van Os denkt dat het aan het defensieve spel van de tegenstander ligt. Rijsdijk benoemde eerder al dat clubs anders spelen op Het Kasteel, maar zijn tactische keuzes riepen juist vraagtekens op. Van Os: “Je kunt niet blijven verrast worden door dezelfde fout.”

Zaterdag wacht een uitwedstrijd tegen RKC. De mannen zijn het erover eens: drie punten zijn broodnodig, want anders moet Sparta snel naar beneden gaan kijken.

Abonneer
Abonneren op
10 Reacties
nieuwste
oudste meest gestemd
Inline Feedback
Bekijk alle reacties