Afgelopen zondag liet Sparta zich van haar slechte kant zien. Voor een volgepakt Kasteel met 10.500 Sparta supporters liet de ploeg van Jeroen Rijsdijk een vreselijke eerste helft zien en een tweede helft die niet genoeg was om de opgelopen achterstand ongedaan te maken. Een collectief falen zoals we dat al wat langere tijd – gelukkig – niet gezien hadden.

Beste medicijn: een overwinning

Dit weekend treedt Sparta aan tegen de hekkensluiter van de eredivisie, RKC uit Waalwijk. Nog geen enkel punt wisten de bewoners van het Mandemakers stadion binnen te sprokkelen. Voormalig Sparta-coach Henk Fraser ligt onder vuur bij de aanhang. Een deel van de aanhang is helemaal klaar met alles wat op het veld staat bij RKC en maar niet wil presteren. Beelden van X leren ons dat dit deel na de 5e verliespot op rij afgelopen zondag de spelersbus van de RKC selectie op stond te wachten. Dit ging gepaard met de bekende tophit voor ontevreden voetbalsupporters: het luide en overduidelijke “Schaam je kapot”-lied.

Voor zowel Sparta als RKC geldt dat een overwinning het beste medicijn is om de hordes los geslagen fans weer in hun hok te krijgen. Alhoewel die hordes van Sparta zich vooral online – hier op ITWM – laten gelden.

Hoe dan?

Hoe gaat Sparta er voor zorgen dat de wedstrijd tegen Go Ahead de uitzondering op de regel is. Allereerst zou Jeroen Rijsdijk niet alle schuld moeten neer moeten leggen bij de spelers. Een hele week slecht trainen bestaat niet. Dan lijkt er iets mis te zijn met de eigen inbreng van de hoofdtrainer. Ook dit publiekelijk maken is allemaal niet zo slim van Jeroen Rijsdijk. Ondanks dat Rijsdijk het zo nu en dan ontbeert aan zelfreflectie zat er natuurlijk wel waarheid in zijn betoog voor de camera’s van ESPN. De spelers, en met name de sterktehouders kunnen de kritiek zichzelf aanrekenen en er voor zorgen dat zij er gewoon weer staan in Waalwijk. Onder dat “er gewoon staan” wordt passie en strijd gerekend. Niemand zal betwisten, zelfs Rijnmond’s Ruud van Os niet (lees: het beste Sparta van de laatste driehonderd jaar), dat onze Kasteelheren kwaliteiten zouden ontberen. Dus met dat laatste zit het goed. 100% er voor gaan zodat Sparta de drie punten ophaalt in het Mandemakers stadion. Om de kwaliteiten optimaal te benutten hebben we een opstelling gemaakt waarbij we maar liefst 3456 variabelen als input hebben meegegeven aan Chat GPT. Het AI programma gaf het volgende aan de redactie terug:

Vermoedelijke opstelling Sparta: Olij, Reith, Meissen, Eerdhuijzen, Klein, Baas, Neghli, Verschueren, Kitalano, Mito, Lauritsen

RKC

RKC was, net zoals Sparta dat was, een van de verrassingen van seizoen 2022-23. De club presteerde onder de hoede van trainer Joseph Oosting prima en zag deelname aan de play-offs voor Europees voetbal pas in de laatste 3 wedstrijden verdampen. Oosting vertrok naar Enschede en Henk Fraser nam daarna het roer over. Door de prima prestaties van het seizoen ervoor moest Fraser het met een mindere selectie doen dan zijn voorganger. Sterktehouder Pelle vertrok naar Sparta. Het vertrek van de middenvelder was uiteraard een enorme aderlating. Henk Fraser wist ternauwernood een 15e plaats er uit te slepen waarmee de nacompetitie voorkomen werd en RKC zich ook dit seizoen eredivisionist kan noemen. Dit seizoen heeft de club het nog lastiger en zag al zijn wedstrijden verloren gaan. Het lijkt dus weer een lastig seizoen te worden voor de voormalige trainer van Sparta. Vraag is of hij de kans dan ook zal krijgen om het seizoen af te gaan maken of dat de boze wilde hordes Waalwijkse fans zo’n impact zullen maken dat het bestuur van RKC besluit hem de wacht aan te zeggen.

Waalwijk

Een groot aantal supporters zal zaterdagmiddag richting Waalwijk reizen. Wat kan je zoal doen in Waalwijk voordat er om 18.45 uur wordt afgetrapt. ITWM zocht het uit:

  • Meubelboulevard aan de Professor Zeemanweg. Hier vindt je o.a. Mandemakers Meubelen, Piet Klerx, Riant-Stoutendijk, Sanders Wonen, Woonexpress, Prominent wonen en Haco wonen en slapen
  • Meubelboulevard tegenover de Professor Zeemanweg. Hier vindt je nog meer woonwinkels: Piet Klerx outlet en Goossens wonen en slapen
  • Meubelzaken aan de Elzenweg:Hillshome, PimsTra meubelen en Sans Ambacht.
  • Door de rest van het dromerige Waalwijk kan je ook nog Kavel 84, Exsta, YD zitmeubelen en de Magneet vinden
  • Het meubelgereedschap-museum Buitenlust aan de Jan de Rooijstraat.

Je kan er toch echt niet om heen om te beseffen dat Waalwijk uniek is in zijn soort. Deze stad heeft heel wat in zijn mars om voorafgaand de wedstrijd eens te bezoeken. Meer plezier dan in Waalwijk is nergens te beleven in ons kikkerlandje. Veel plezier Spartanen!

Leiding

De wedstrijd staat onder leiding van de Jeroen Manschot. Cristian Dobre en Kevin Weever zijn de assistenten van Manschot. Vierde man is het heerschap Rick Sturm. Vanuit de Zeisterbossen kijken Martin Pérez mee als VAR en Marco Ribbink als AVAR

Abonneer
Abonneren op
18 Reacties
nieuwste
oudste meest gestemd
Inline Feedback
Bekijk alle reacties