Affiche van de wedstrijd Sparta - Go Ahead Eagles van 15 september 2024

Sparta speelde vandaag tegen Go Ahead Eagles en verloor met 1-2. Op Mike Eerdhuijzen na scoorde werkelijk geen speler een voldoende. Ook de staf kreeg door een driedubbele beroerde wissel met rust het ambitieuze Sparta niet aan het voetballen

Iets met kaas en brood

Sparta startte gisteren op het Kasteel heel even met wat lef. De eerste 5 minuten leek het erop dat het wellicht een leuke middag zou worden waar de eerste thuiszege veilig gesteld zou worden. Daarna zakte alles als een slappe pudding in elkaar en nam Go Ahead tot aan het laatste kwartier het initiatief en kwam Sparta eigenlijk niet meer aan normaal voetballen toe. Het kaas werd letterlijk en figuurlijk van Sparta’s brood afgegeten door een stel hongerige adelaars die daar wel raad mee wisten. Terecht kwamen de Eagles op een 0-2 voorsprong ,wat Sparta kansloos zou maken om slechts een punt veilig te stellen.

Onbegrijpelijke wissel in de rust

Jeroen Rijsdijk greep in de rust in en had alle spelers wel kunnen vervangen om een signaal af te geven. Hij koos echter om Pelle, Verschueren en Lauritsen te wisselen. Met name om de laatste twee sterktehouders te vervangen werd tijdens maar zeker ook na afloop van het duel felle kritiek geuit door iedereen die Sparta een warm hart toedraagt. Ondanks dat Kitalano een redelijke invalbeurt maakte, deelde Metinho en vooral Brym volop mee in de malaise van het zwalkende Sparta. Wetende dat Verschueren en Lauritsen ook uit het niets kunnen scoren was deze wissel het bewijs dat ook trainer Rijsdijk het vizier niet op scherp had.

Simonis geeft Sparta sprankje hoop

Niet Sparta zelf zorgde voor de mogelijkheid van een slotoffensief, maar trainer Simonis van Go Ahead stak het dolende Sparta een handje toe. De trainer die de club uit Deventer dit jaar moet leiden heeft een Sparta-verleden van vele jaren en leek dat niet vergeten te zijn. Zijn elftal stond perfect, Sparta had helemaal niets te vertellen, maar dacht op zijn Rijsdijk’s om dan maar het laatste kwartiertje te gaan verdedigen. Met de ingevallen Mito leefde Sparta een klein beetje op en kwam het op 1-2. Juist in die laatste fase ontbrak het de Kasteelclub aan stootkracht doordat Lauristen en Verschueren al lang gedoucht hadden.

Dit moet anders

Alle excuses ten spijt, wil Sparta haar ambities dit seizoen waarmaken, dan zal er toch echt uit een heel ander vaatje getapt moeten worden. Op deze manier voetballen zagen we voor het laatst vorig seizoen tegen ADO uit voor de beker en in een langer verleden toen we degradatievoetbal speelden.
Laat dit de uitglijder zijn die we niet meer mee gaan maken. Beste medicatie voor dit soort baggervoetbal is winnen in het volgende potje. Dat zal komende zaterdag dan moeten gebeuren als Sparta aantreed tegen hekkensluiter RKC in Waalwijk.

Abonneer
Abonneren op
571 Reacties
nieuwste
oudste meest gestemd
Inline Feedback
Bekijk alle reacties