De oplettende bezoeker van de Denis Neville-tribune zal het zondag ongetwijfeld zijn opgevallen: de ‘Wall of Legends and Fans’ is terug. De stenen met namen van legendarische spelers en teksten van trouwe Spartafans hadden sinds de verbouwing van de tribune in een opslag gelegen. Sparta had beloofd dat de stenen terug zouden keren en afgelopen zomer is de daad bij het woord gevoegd.

Vraag alleen niet hoe. De stenen hangen schots en scheef. Het cement is hier te dik en daar te dun. Delen van gebroken stenen zijn geïmproviseerd tegen elkaar aangeplakt. Nu zijn wij van ITWM ervaren metselaars, maar ook Jules de Corte had kunnen zien dat hier prutswerk is geleverd. Alsof Manfred Laros in een poging wat euro’s te besparen zelf de troffel te hand heeft genomen. (Of is de dader gevlucht naar Australië?)

De muur heeft voor veel Spartafans emotionele waarde. Zo slordig als de muur nu geworden is, kan eigenlijk niet. Hopelijk slaagt Sparta erin de muur weer netjes te maken. De ‘legends and fans’ verdienen een betere muur dan dit.

Abonneer
Abonneren op
24 Reacties
nieuwste
oudste meest gestemd
Inline Feedback
Bekijk alle reacties