OTT week 4-2020

Al met al leuk en aardig dat Sparta goed voor de dag kwam in de ArenA en misschien ook wel een puntje had verdiend. Per saldo heeft de hele expeditie naar NullZwanzig niets opgeleverd en zijn we zoals verwacht puntentechnisch niet veel wijzer geworden. Waar blijven de laatste toevoegingen aan de selectie van Sparta trouwens? Als Directeur Voetbalzaken heb je namelijk de dingen wel eerder voor elkaar als technisch manager, nietwaar Henk van Stee? Is er al witte rook uit Brighton bijvoorbeeld? En een beetje duidelijkheid over de jeugdopleiding zou ook wel handig zijn. Tegenstrijdige berichten via de pers, daarmee moeten we het doen tot dusver. Dus dit, maar ook dat in het OTT van week 4!Door: de redactie

Opleiding staat niet ter discussie

Vorige week plaatsten wij een artikel dat Henk van Stee de jeugdopleiding ter discussie stelde. "Dat heeft Henk van Stee nooit zo gezegd" meldt nu Dolf Roks, hoofd opleidingen. Nieuw Terbregge moet ondermeer verbouwd worden vanwege het feit dat opleiden in het DNA van de Kasteelclub zit.

Jalink en Boukhari gaan Jong Sparta leiden

Afgelopen week zagen we Jeroen Rijsdijk afscheid nemen van Sparta. Hij ging voor de functie van assistent bij de grootste voetbalclub uit Flevoland, Almere City. Vandaag wordt bekend dat zijn taken zijn overgenomen door een bekend duo.

Sparta weert zich kranig tegen Ajax

Wanneer Ajax-aanvaller Quincy Promes in de blessuretijd voor tijdrekken een gele kaart pakt, weet een argeloze voetbalvolger wel wat voor wedstrijd het was. Eentje waarin Sparta het Ajax behoorlijk lastig maakte en er bijna met een punt vandoor ging. Zo was het ook. Onze club kreeg na een kranige wedstrijd de complimenten. Niet de punten. Die moeten zaterdag tegen Fortuna gepakt worden. Een verslag.

Prima wedstrijd van Sparta, ondanks nederlaag

Sparta verloor met 2-1 van Ajax in de ArenA. De ploeg van Henk Fraser streed van de eerste tot en met de laatste minuut. Uiteraard kreeg Ajax aardig wat kansen, maar ook Sparta was zo nu en dan gevaarlijk. In de laatste 20 minuten waren 'we' zelfs beter dan Ajax. Een pegel van Harroui op de paal was het startsein van het Spartaanse eindoffensief. In de 74e minuut schoot Piroe de 2-1 op fraaie wijze binnen. Daarna opende Sparta de jacht op een pun..
Wat verwacht jij van de rest van de reguliere competitie?
We degraderen rechtstreeks. - 4% / 49 stemmen
We degraderen rechtstreeks.
We eindigen 16e en spelen nacompetitie play-offs. - 4% / 46 stemmen
We eindigen 16e en spelen nacompetitie play-offs.
We spelen geen play-offs en handhaven ons rechtstreeks. - 80% / 935 stemmen
We spelen geen play-offs en handhaven ons rechtstreeks.
We stunten en spelen de play-offs om Europees voetbal. - 12% / 137 stemmen
We stunten en spelen de play-offs om Europees voetbal.
Aantal stemmen: 1167
stemmen