OTT week 28-2020

In de aanloop naar het nieuwe seizoen is alles een beetje anders dan normaal. Gaan we nog oefenen? En mag dat ook met publiek? En gaat er nog een familiedag op 1,5 meter afstand komen, of kunnen we dat op onze rood-en witte buik schrijven? Er zijn wel inmiddels 4.250 seizoenkaarten aan de man/vrouw/anders gebracht. En dat is toch wel lekker dat 70% van onze fans verlengd heeft. Dit en nog veel meer in het OTT van week 28!Door: de redactie

Sparta gaat oefenen tegen Zuid

Daar waar een derby vroeger een derby was, is de derby nu verworden tot een oefenpotje in de voorbereiding. Geen gevoel voor enige historie en/of emoties of gewoon een gevolg van de coronacrisis en moeten we hier niet moeilijk over doen? Sparta gaat oefenen (op Zuid) tegen de club van de linker Maasoever. Dat maakte Sparta vandaag bekend. Oh ja, en er zijn ook nog andere oefenpotjes bekend gemaakt: RKC en Telstar staan ook op het oefenprogramma!

Dubbelfunctie kenmerkt verbeterde samenwerking

Robert Verbeek krijgt een dubbelfunctie. Naast zijn functie als coach van de RV & AV Sparta gaat hij nu ook aan de slag bij de proftak van onze club. Daar wordt hij individueel trainer van de onder de 18 en Jong Sparta. Een en ander is een gevolgd van de nauwere samenwerking tussen Nieuw Terbregge en Spangen.

Wordt Bart Vriends de slimste mens?

Thomas Verhaar waagde eerder een niet onverdienstelijke poging. Nu is de eer aan Bart Vriends. Onze centrale verdediger neemt deel aan de kennisquiz 'De slimste mens'. Het programma wordt vanaf maandag 13 juli uitgezonden op NPO2 en Vriends zit direct in de eerste uitzending, waarin hij het opneemt tegen een opiniepeiler en een zangeres. Hup Bart!

..

Wie was de beste afmaker van Sparta in 2019-2020

Sparta scoorde in het afgelopen Eredivisieseizoen 41 keer: twee penalty’s, 38 “normale” doelpunten plus een eigen doelpunt van de tegenstander. Wie was de beste afmaker van Sparta in het afgelopen seizoen? Is dat topscorer Mohamed Rayhi? Of was Ragnar Ache, Halil Dervisoglu of Lars Veldwijk beter? Maurice Dister gebruikt in dit artikel de Expected Goal methode om de beste afmaker aan te wijzen.

Moet Sparta vol inzetten op de beker?
Uiteraard! Prachtige prijs, strijd om de Johan Cruijff schaal en Europa in. De beker kan meer dan geweldig zijn!
Nee, lekker laten lopen. Alleen maar focussen op de competitie.

resultaten