Ragnar Ache doet zondag niet mee

Ragnar Ache zal zondag opnieuw niet van de partij zijn. Hij kampt nog steeds met een blessure en is vooralsnog niet inzetbaar. Daarnaast ook nog ander nieuws: Dolf Roks, hoofd opleidingen, zal zijn contract met Sparta verlengen.Door: de redactie

Sparta - Emmen nieuws

Zondag speelt Sparta opnieuw een zeer belangrijke wedstrijd in de strijd voor prolongatie van het eredivisieschap. Het duel zal a.s. zondag onder de bezielende leiding van Bas Nijhuis staan. Daarnaast wordt de tegenstander geroemd door velen en lijkt hier een soort tweede Heracles op te staan. Maar gaat dit allemaal er wel fair aan toe. Hoe worden die Peruanen betaald?

EÚnentwintig is vijf

Sparta kwam na de overwinning in Waalwijk op 30 punten en is daarmee aardig op weg om zichzelf te handhaven in de Eredivisie. In de reacties op het wedstrijdverslag ging het niet alleen over het veldspel (wat niet overhield) maar ook over het aantal punten wat een club nou nodig zou hebben om zichzelf te handhaven. EÚn poster sprak zelfs uit dat 37 punten niet altijd genoeg zou zijn. Is dat waar? De redactie van ITWM is er eens ingedoken.

OTT week 9-2020

Het voetbalweekend zit er weer op en is het weer aftellen naar de volgende ronde. Dan komen de Hunebed bewoners uit het Drentse Emmen op bezoek. Laten we daar nu eens een appeltje te schillen hebben. Ze kieperden ons, zomaar uit het niets, de eredivisie uit en wisten ook nog eens ons 125 jarig verjaardagsfeestje te verzieken. Of was de schuld van ÚÚn van de twee Donovan's die ons elftal toen wist te herbergen. Even iets anders: 3-0 verliezen van Zuid O17. Dat moet op 15 maart wel ff anders gaan. Nog een paar weekjes en dan staat de enige echte derby op het programma. Er is zelfs een boek over geschreven. En dan nog even over vrijdag: prima resultaat, maar waarom speelden we niet in het traditionele rood en wit? Nergens voor nodig zo'n uitshirt als de tegenstander in een polonaise shirt over het veld zwalkt. Dit en nog veel meer in het OTT van week 9!

Sparta wint uit (!) van RKC en komt op 30 punten

Sparta versloeg RKC in Waalwijk met 0-1 en won daarmee de tweede uitwedstrijd van het seizoen. Onze club is nu zelfs in het linkerrijtje te vinden, al kan dat morgen alweer anders zijn. Dat het voetbal bar en boos was vergeten we gemakshalve. De punten tellen en rechtstreekse handhaving komt steeds dichterbij. We nemen er een pint op Spartanen. Proost!