Voorbeschouwing Sparta - TOP Oss (nacompetitie play-offs 2019)

Spartanen, de uitgangspositie is goed, maar we zijn er nog lang niet. Ga vanavond dus vol achter de ploeg staan: samen alles geven en samen op weg naar de finale van play-offs!Door: de redactie

Poep in de broek en het jaar van de Comebacks

Vanavond staat het tweede duel met Top Oss te wachten. Zoals we allemaal weten heeft Sparta zich voor dit beslissende duel in de halve finale van de nacompetitie in de uitwedstrijd een prima positie weten te verwerven. Maar in Oss wordt hardop gesproken over de comeback van Tot ons Plezier. Verder vond de doelman van Oss dat Sparta met een broek vol poep aan de heenwedstrijd begon. De zoon van de bondscoach gaat uit van een stunt in Rotterdam.

Promotie/degradatie regeling gaat veranderen

Vanavond rond 22:30 uur weten we of we nog in de race zijn voor een ticket naar de eredivisie. Promotie dat zou mooi zijn, het is immers vaak de heilige doelstelling van menig eerste divisieclub. Daarvoor zijn al jarenlang drie plaatsen beschikbaar, waarvan eentje zeker. Alleen de kampioen kan er zeker van zijn het seizoen er op, op het hoogste niveau uit te komen. De andere twee plaatsen worden via de nacompetitie (of zoals dat tegenwoordig heet: play-offs) vergeven. Maar daar gaat met ingang van volgend seizoen verandering in komen!

Jong Sparta blijft met dank aan Vitesse in de tweede divisie

Jong Sparta degradeert niet uit de tweede divisie. Omdat Jong Vitesse zich terugtrekt uit de voetbalpiramide en daarmee ook uit de tweede divisie, mag de Rotterdamse belofteploeg op dit niveau blijven uitkomen.

Prima uitgangspositie na 0-2 overwinning in Oss

Sparta heeft zichzelf met een 0-2 overwinning een prima uitgangspositie verschaft om de finale van de nacompetitie play-offs te halen. De eerste helft was erg slecht. In de tweede helft kwam Sparta beter voor de dag en twee heerlijke goals van Harroui brachten feest bij de Spartanen op het uitvak (en op de hoofdtribune).