Sparta verliest met 2-1 van een oppermachtig AZ

Sparta werd in een zeer koud Alkmaar 90 minuten lang gesteund door een vocaal goed aanwezig uitvak. Complimenten aan deze supporters en complimenten aan de uitstekend keepende Huth. Alleen dankzij hem mochten 'we' lange tijd hopen op een punt. Maar uiteindelijk maakte een oppermachtig AZ in de 86e minuut helaas toch de verdiende 2-1. Later meer.

Door: de redactie

Voorbeschouwing AZ - Sparta (februari 2018)

Vanavond staat AZ - Sparta op het programma. Een wedstrijd waarin Sparta weinig weg zal moeten geven en af en toe met uitvallen gevaarlijk dient te worden. We zijn de underdog en dat is –om nog maar een under te gebruiken- een understatement. Een punt is al een stunt. Drie punten zouden we mogen bestempelen als een megastunt. En zo’n megastunt is natuurlijk wel van harte welkom!

Verslag van training voor AZ

Anders dan in ons eerdere stukkie (op basis van Rijnmond-nieuws) stond, gaat onze club tegen AZ niet de bus parkeren. Onze trainingsverslaggever Semper hoorde van assistenttrainer Cor Pot de speelwijze en zag ook op de training de contouren van de 4-3-3 speelwijze. Met Loris Brogno als belangrijke pion.

Breuer in de basis, Nelom en Brogno geblesseerd

Sparta mist tegen AZ Dougall en Fischer vanwege schorsingen. Daarnaast zijn onder meer Nelom en Brogno geblesseerd. Michel Breuer zal voor het eerst onder Advocaat gaan starten in de basis.

Rust in Vrede Hans de Koning

'Zo oud als Sparta word je nooit', dichtte Jules Deelder ooit. Ook voor oud-Spartaspeler Hans de Koning is de dichtregel van Deelder de waarheid geworden. De Koning, die bijna 300 wedstrijden voor Sparta speelde en in 1959 met Sparta landskampioen werd, is 83 jaar geworden. ITWM wenst de familie en andere nabestaanden alle sterkte.

www.auto-onderdelenshop.be
Sparta staat in de winterstop....
...op plek 15 of hoger. - 26% / 81 stemmen
...op plek 15 of hoger.
....op plek 16 of 17. - 36% / 113 stemmen
....op plek 16 of 17.
...helaas helemaal onderaan. - 38% / 120 stemmen
...helaas helemaal onderaan.
Aantal stemmen: 314
stemmen