Zaterdag 01 Februari 2014 - 14:39

Ze zijn bij Sparta helemaal gek geworden

Op deze site stond een filmpje, waarvan de maker gisteren besloot om hem te verwijderen. Van het filmpje kan je vinden wat je wilt. Maar iedereen die de maker ervan ook maar een beetje kent, weet dat het uiteraard nooit bedreigend bedoeld kan zijn. Hier denkt men bij Sparta compleet anders over.

Totaal overdreven heeft Sparta de politie en de KNVB ingeschakeld. Het zal veel lezers bekend zijn dat Wiljan Vloet geen fan is van de maker (en andersom ook niet). Formeel is de directie geen betrokkene bij de aanklacht, maar wij vermoeden dat Wiljan Vloet hier een dikke vinger in de aanklachtpap heeft.

Hoe dan ook, ze zijn bij Sparta helemaal gestoord geworden, wat ITWM betreft. Je mag een filmpje geweldig of beneden ieder peil vinden. Het als een serieuze (!) bedreiging zien aan het adres van Wiljan Vloet is niets minder als compleet geflipt.

Supportersvereniging

Richard, de maker van het filmpje is ook een vrijwilliger van de supportersvereniging. De voorzitter van de SV heeft zeer recent nog laten weten dat hij : “Groot respect heeft voor de manier waarop Richard zich manifesteert als vrijwilliger binnen de SV". En we quoten verder "Zowel achter de camera als achter de bar is hij een belangrijke en gewaardeerde kracht. Ik (Ad Borstlap, red.) heb eveneens mijn waardering tegenover hem uitgesproken voor de wijze waarop hij de eerdere supporters-protesten tegen Helmond Sport mede heeft geïnitieerd en gecoördineerd”.

De aanklacht is er echter ook 1 namens de Stichting Sparta 1888, waar de SV (voorzitter) deel van uitmaakt. Wij zullen uiteraard de supportersvereniging om opheldering vragen, verzoeken een stevig standpunt in te nemen en te verzoeken om alle bijstand te geven aan deze vrijwilliger, die nodig is. Als bestuur van de supportersvereniging babbelen met Wiljan Vloet over of er al dan niet Opera’s ondersteund moeten worden, is leuk en aardig. Maar vrijwilligers van de supportersvereniging waar je groot respect voor hebt ondersteunen, dat is iets wat de SV behoort te doen.

Stoer

Het is natuurlijk lekker stoer van Sparta om het hele ‘Sparta apparaat’ tegen 1 supporter in te zetten, maar hier is het laatste woord nog niet over gesproken. Wij van ITWM zullen er alles aan doen om gezamenlijk met de SV deze supporter te steunen. Hier komen we uiteraard op terug.

Voor alle duidelijkheid willen we zeggen dat deze mail niet is afgestemd met de maker van het filmpje. Deze bijdrage is dan ook niet zijn standpunt, we willen het hem namelijk niet moeilijker maker dan het voor hem ongetwijfeld al is. Hij zegt dus niet dat ze bij Sparta helemaal gek zijn geworden, dat is een standpunt van de ITWM redactie.

Hieronder het zeer bedenkelijke bericht.

Rotterdam - zaterdag 1 februari 2014

Namens het Bestuur van de Stichting Sparta 1888 en Raad van Commissarissen willen wij u op de hoogte stellen van een verontrustend incident deze week rond Sparta Rotterdam.

Woensdagavond werden wij geconfronteerd met een video op internet die gericht was tegen de dagelijkse leiding van Sparta Rotterdam. De sfeer van deze video heeft een zeer luguber karakter waarbij de video afsloot met tekst en geluid dat niet anders geduid kan worden dan als een ernstige persoonlijke bedreiging. Inmiddels is deze afsluiting van de video door de auteur aangepast, maar de originele versie circuleert uiteraard nog.

Wij zien dit als een serieuze bedreiging aan het adres van onze directeur Wiljan Vloet. Dit is naar onze mening buitengewoon ernstig en absoluut onacceptabel! Deze vorm van communicatie overstijgt alle normen van Spartaans fatsoen en raakt daarbij onze club in haar hart. Het schaadt onze reputatie bij echte supporters, sponsoren en financiers! Als Sparta Rotterdam tolereren wij niet dat medewerkers, vrijwilligers of wie dan ook die betrokken is bij onze club, bedreigingen ontvangen.

We hebben deze zaak in handen gegeven van de politie en gemeld bij de KNVB.

Voor alle duidelijkheid: de club staat in goede en slechte tijden altijd open voor kritiek en commentaar en onderhoudt intensief contact met supporters, sponsoren en andere stakeholders. Dit blijven we doen op een eerlijke en transparante manier. Het beleid van de directie wordt ten volle ondersteund door de Raad van Commissarissen.

De inzet blijft gericht op promotie en het bewaken van onze financiële stabiliteit. Daarvoor heeft de organisatie juist nu alle steun nodig van supporters, sponsors en iedereen die Sparta een warm hart toedraagt.

Bestuur Stichting Sparta 1888
Raad van Commissarissen Sparta RotterdamShare |
comments powered by Disqus