Vrijdag 23 Maart 2018 - 09:54

Wiljan Vloet terug naar Rotterdam

Rotterdam - Met ingang van 1 mei is Wiljan Vloet benoemd tot nieuwe directeur van de Roparun. Hij is nu nog manager voetbalzaken bij FC Den Bosch. Het bestuur van Roparun ziet in hem een directeur die met zijn ruime sportervaring past bij Roparun, waar teamwork en het begeleiden en stimuleren van vrijwilligers centraal staat.

Irma Kenter, voorzitter van de Raad van Commissarissen: "In de gesprekken hebben we Wiljan leren kennen als iemand die denkt in kansen en mogelijkheden met een goed oog voor bestuurlijke en menselijke verhoudingen. We denken dat hij goed in staat is om Roparun extern uit te dragen en op die manier de bekendheid van het evenement en wat we doen op het gebied van palliatieve zorg te vergroten."

Wiljan Vloet kijkt uit naar zijn nieuwe functie als directeur van de Roparun: "Na een mooie loopbaan in de voetballerij, waarbij ik op persoonlijk vlak vele doelen heb kunnen realiseren, zie ik het als een interessante uitdaging om met ingang van 1 mei op energieke en duurzame wijze mijn bijdrage te leveren aan het verder vormgeven en uitdragen van het beleid van de Roparun. Ik kijk er naar uit om verbindingen te leggen en om samenwerkingen aan te gaan met de vele actieve stakeholders die de Roparun een warm hart toedragen."

Vloet wordt statutair directeur van Ropament B.V., het onderdeel van Roparun dat de jaarlijkse estafettetocht van Parijs en Hamburg naar Rotterdam organiseert.

De editie van 2018 vindt plaats van 19 tot en met 21 mei. In totaal doen dit jaar 312 teams mee. In 2017 brachten de deelnemende teams 5.497.643 euro bij elkaar. Het geld wordt door het bestuur van Stichting Roparun toegekend aan goede doelen of projecten voor mensen met kanker die bijdragen aan de missie van Roparun: 'Leven toevoegen aan de dagen, waar vaak geen dagen meer kunnen worden toegevoegd aan het leven'.

Bron: De Havenloods.Share |
comments powered by Disqus