Vrijdag 09 Augustus 2019 - 23:10

Wedstrijdverslag: Sparta walst in de tweede helft over VVV heen

Na de spectaculaire 2-2 in De Kuip wacht Sparta een ander soort tegenstander. VVV Venlo is de competitie gestart met een 3-1 overwinning op RKC. Vooral de belabberde eerste helft geeft Sparta het vertrouwen om VVV te verslaan.

Na de wedstrijd van vorige week heerst er vooral trots. Een knap (bonus)puntje uit Zuid meegepikt snakt naar meer. Bomvolle tribunes op Het Kasteel, dat heeft gehunkerd naar de Eredivisie. De Spartanen om ons heen hebben er vertrouwen in, en Henk ook. Hij start met dezelfde elf als vorige week, dus met de vertrekkende Halil Dervisoglu en zonder Lars Veldwijk.

Fel

Sparta opent fel tegen de Nederlandse Duitsers, wat resulteert in een enorme kans na slechts één minuut. Keeper Kirschbaum (hoe kan het ook anders) loste bij een voorzet en Ache kon van dichtbij binnentikken. Hij schoot echter naast het doel. Naast enkele dreiging voor het doel kreeg Halil een bijna niet te missen kans. Een vlottende aanval vanaf rechts eindige bij Halil voor zijn voeten, maar hij schoot hoog over. Daar tegenover stonden slechts speldenprikjes van de bezoekers. De gevaarlijkste was van Peter van Ooijen. Hij schoot van afstand naast.

Domper

Nijhuis, die bekend staat om het vele doorgaan en geen gezeik voetbal, floot voor een duw in de rug op de rand van de zestien. Hij gaf een vrije trap voor VVV en de eerder genoemde Van Ooijen benutte deze op schitterende wijze. Een treffer die Sparta pijn deed en het spelbeeld veranderde. Hierna was Sparta veel te traag aan de bal en probeerde wij veelvuldig het spel te maken. De ballen door het centrum gingen gegarandeerd naar de tegenstander en de Duitse muur stond als een huis.

Sparta kreeg ondanks het trage spel twee grote kansen. Uit een hoekschop kwam Ache goed voor zijn man en kopte hij hard op doel. Zijn kopbal spatte uiteen op de lat en hij liet na om voor de gelijkmaker te tekenen. Vlak voor rust kreeg Harroui nog een grote kans vanaf rechts, maar zijn schot ging naast.

Passie en strijd

Na rust wist Sparta wat het te doen stond. Een Sparta wat voor elke bal vocht met Bryan Smeets voorop in de strijd. Binnen het eerste kwartier boog Sparta de achterstand om in een voorsprong. Halil werd weggestuurd door Mattheij en trok vanaf de flank naar binnen en schoot raak in de verre hoek. Vijf minuten later joeg Harroui door op de VVV-defensie. Met een klein duwtje in de rug veroverde hij de bal en gaf hij puntgaaf voor op Ache, die gemakkelijk binnen kon tikken. Dit gaf Sparta een boost en creëerde de ene na de andere kans. Met passie, pressie en strijd wist Sparta uit te lopen naar 4-1. Harroui scoorde na een geweldige voorzet van Smeets en Lars Veldwijk, die inviel en eerder een enorme kans miste, kopte raak uit wederom een voorzet vanaf rechts.

Met deze drive heeft Sparta een geweldig elftal en lopen er werkelijk vlotte combinaties. Zowel over de flanken als door het centrum, met Smeets als dirigent. De eerste helft was te mager om door de muur van Venlo te stoten, maar de tweede helft leek er meer op. Als Sparta dit vast weet te houden kunnen wij een goed seizoen verwachten, maar voor nu genieten van de koppositie(!) en op naar Den Haag!Share |
comments powered by Disqus