Zaterdag 02 Maart 2019 - 00:25

Wedstrijdverslag: Sparta knokt zich langs RKC

Sparta – RKC. De wedstrijd van vandaag waar Fred Grim nog steeds op zoek is naar wraak. Wraak voor zijn baan die Henk Fräser heeft overgenomen. Met de komst van Stijn Spierings is RKC Waalwijk in vorm geraakt en gaat het met vertrouwen op bezoek op het Kasteel. Sparta heeft eveneens vertrouwen gecreëerd. Na de ruime zeges tegen FC Dordrecht en Go Ahead Eagles heeft Sparta eindelijk de vorm te pakken om de jacht op de eerste plek voort te zetten. Hoe groot die achterstand ook is.

Sparta doet dit dus ook met dezelfde elf als vorige week. Het aanvalstrio Rayhi, Veldwijk en Halil moet de Spartaanse productie verder doen opvoeren. De enige oud-Spartaan bij RKC in de basis heet Stijn Spierings, die ook op revanche aast na een toch wat mislukte periode op Het Kasteel.

Kansen over en weer

Het duel begon fel. RKC zette vol druk op onze Kasteelheren, maar Sparta wist daar zo nu en dan onderuit te voetballen. Na tien minuten spelen konden wij de eerste grote kans noteren. Een domme terugspeelbal dwong RKC-keeper Vaessen de bal weg te koppen. Dit deed hij in de voeten van Dervisoglu, die het overzicht bewaarde en Rayhi vond. Zijn schot richting het lege doel werd echter van de lijn gehaald. Aan de andere kant werd enorme twijfel van de Spartaanse defensie en de keeper niet fataal. Zij werden gered door de paal. Rayhi miste in het vervolg nog een enorme kans. Het was wachten op een doelpunt en deze viel aan de verkeerde kant. Bij een corner van RKC Waalwijk stond iedereen te slapen en kon de RKC-spits Sow de bal gemakkelijk binnenglijden. 0-1.

Besluiteloosheid

Het gevolg van de achterstand was een besluiteloos Sparta dat het vertrouwen voor korte tijd kwijt leek te zijn. Veel voorzetten en passjes kwamen niet aan en na een serie van grote kansen voor de 0-1, wist Sparta daarna geen kans meer te creëren. Niet geheel onverwachts gaat Sparta rusten met een achterstand en zal Henkie Fräser een plan moeten smeden om dit nog recht te breien.

Het tijdrekken begon

Sparta werd het veld ingestuurd met nieuwe orders van de trainer en het kreeg gelijk een enorme kans. Veldwijk legde de bal klaar voor Dervisoglu en hij dwong de keeper zich te strekken tot het uiterste. Hierna wist RKC de wedstrijd zo goed als dood te maken met onsportief gedrag en heel veel tijd te rekken. Dit tot enorme frustratie van het publiek. Sparta bakte er weinig meer van en na de wissel van Veldwijk, die eraf ging met een striemend fluitconcert, werd Sparta wakker. De hoop was er nog en Laros Duarte maakte die hoop duidelijk. Met een weergaloze vrije trap bracht hij Sparta op gelijke hoogte.

Jacht op de winst

Sparta ruikt bloed en weet dat het nog kan. Een vrije trap van de ingevallen Drenthe vindt het hoofd van Auassar, die de bal via de paal en de keeper niet in het doel krijgt. Dervisoglu krijgt niet veel later ook een grote kans op de voorsprong, maar deze krijgt hij ook niet langs de keeper. Twee minuten voor tijd was het alsnog raak. Een indraaiende bal van Rayhi wordt verlengd door Dervisoglu, die de bal in het doel weet te krijgen. Eindelijk krijgt Sparta waar het recht op heeft.

Verdiende loon

Het publiek werd wild en was nog niet klaar. RKC werd beloond voor het tijdrekken door een extra speeltijd van vijf minuten te noteren. Hier kon RKC niets klaar maken en kreeg de keeper zijn verdiende loon. Ballenjongens die de bal niet gaven bij een doeltrap en supporters die een bal het veld in gooien. Nee, het is niet sportief, maar dat was RKC ook allerminst. Al met al, zeker de tweede helft, een strijdend Sparta gezien dat gelukkig de drie punten nog kon pakken. Het was niet zo goed als vorige week, maar het blijven dezelfde drie punten.Share |
comments powered by Disqus