Zondag 04 Maart 2018 - 23:39

Wedstrijdverslag: Sparta herpakt zich en wint van ADO

Na de domper in Alkmaar was het weer een cruciale wedstrijd (zoals iedere wedstrijd) voor Sparta. ADO-thuis. De nummer acht van de Eredivisie steekt in uitstekende vorm en na het gelijke spel in Amsterdam vorige week, komen ze met het volle vertrouwen naar Het Kasteel toe. Sparta lijkt een zekerheid voor TOTO invullers. Een doelpunt tegen in het laatste kwartier lijkt nu traditie en zo kregen we de afgelopen weken domper na domper te verwerken.

De Kasteelheren misten Brogno, Friday en Floranus wegens blessures. Kramer kreeg dus zijn plek in de spits. Hij moest aangevoerd worden door Ahannach, Dos Santos en Van Moorsel. Achterin de bekende namen: Huth, Holst, Fischer, Chabot en Nelom. ADO Den Haag mist Beugelsdijk achterin vanwege een schorsing, dat is ook het enige opvallende te noemen in de opstelling van de Hagenezen.

Belabberd

De eerste helft zakte Sparta door de ondergrens. Het was niet te geloven. Pijn aan de ogen deed het spel van onze club. ADO was vanaf de eerste seconde dreigender dan Sparta, al speelde ook ADO niet groots. De eerste tegengoal lag er vrij snel in. Na een terecht afgekeurde goal van ADO schoof ex-Spartaan Falkenburg na een domme pass van Dougall de 0-1 binnen. Sparta had hier niets tegen in te brengen. Opbouwend kwamen we er niet aan te pas, niemand bewoog met of zonder bal en druk werd er niet gezet. Er viel op een schot(je) van Sanusi na helemaal niets te noteren. Dos Santos die werkelijk nooit op de goede plek stond en onzichtbaar was, Dougall die opbouwend niks wist te brengen en schuldig was aan de tegengoal en Kramer die zich in dromenland bevond en totaal niet goed aanspeelbaar was. We mochten blij zijn met een ruststand van 0-1, want Falkenburg schoot nog vlak voor rust op de paal.

Wondermiddel

De rust deed Sparta ontzettend goed. De ploeg startte furieus. Er leek wel een wondermiddel ingenomen te zijn door de spelers. Na rust mochten Dougall en Dos Santos douchen en kwamen Mühren en Verhaar daarvoor in de plaats. En na vijf minuten Verhaar aan het werk te zien zat hier al 10 keer meer dreiging in dan bij Dos Santos. Verhaar wilde duidelijk zijn visitekaartje afgeven en de rest van de ploeg deed heerlijk mee. Er zat weer passie en strijd in en er werd geknokt voor elke meter. Dit resulteerde in kansen in het eerste kwartier van de tweede helft. In de 47 ste minuut was Mühren op rechts weg en gaf goed voor op Kramer. Hij nam de bal aan en schoot in de korte hoek, waar hij Zwinkels op zijn pad vond. In de 49 ste minuut kopte Ahannach door na een voorzet van Holst. Kramer knokte voor de bal en schoot vanaf links wederom in de korte hoek. Zwinkels redde echter met zijn benen. Na een gemiste kans van Hooi, waar Huth uitstekend redde, mocht Sparta eindelijk juichen: een fout achterin bij ADO gaf Verhaar de gelegenheid om Kramer alleen voor het doel te zetten. Kramer rondde koelbloedig af en zette Sparta op gelijke hoogte. Hij vierde dit op hoogstpersoonlijke wijze door te doen of hij een broodje kroket at, nadat hij enkele spreekkoren hierover vanuit het uitvak over zich heen had moeten laten komen.

Het publiek op Het Kasteel was nog niet klaar met juichen na de 1-1, of het zag Kramer wéér alleen op het doel af gaan. Dit keer redde Zwinkels, maar de kans toonde de intentie om de drie punten te pakken. De kansen bleven zich opstapelen, zo schoot Mühren de bal na een afgeslagen vrije trap op de paal.

Koning Huth!

Huth had eerder in de tweede helft bij een 0-1 stand al een goed schoot van Hooi op uitstekende wijze over het doel getikt. Na de 1-1- kreeg ADO uit het niets een levensgrote kans op de 1-2. Johnson kreeg een voorzet op maat op zijn hoofd en kopte tegendraads richting het doel, Huth redde echter fantastisch en verrichtte waarschijnlijk de redding van het seizoen! Huth keepte geweldig deze wedstrijd en Sparta zou zijn prestaties nog meer glans geven als er drie punten werden gepakt, en die kwamen ook. Mühren miste eerst nog een tweetal kansen om Sparta op voorsprong te schieten, maar de derde keer was het raak. Kanon verdedigde slecht uit en Mühren kapte diezelfde Kanon uit om vervolgens hard raak te schieten: 2-1! Waar het vaak in het laatste kwartier mis ging, zat het nu mee en was de vreugde zeer groot. Het was in de laatste tien minuten nog billenknijpen en de spanning steeg enorm, maar Sparta trok de zege over de streep en mocht weer eens drie punten bijschrijven.

Twee gezichten

Deze belangrijke overwinning geeft ons wat lucht. Waar niemand in de rust dacht aan een overwinning, kwam deze uiteindelijk toch. Een ontzettend slecht Sparta voor rust en een uitstekend Sparta na rust gaf deze wedstrijd twee gezichten. Kramer was na rust veel beter aanspeelbaar en het liep steeds beter, Verhaar kroop uit zijn schulp en liet zich nadrukkelijk zien en Mühren stond vaak op de goede plek. Er zat in de tweede helft veel meer beweging en strijd in de ploeg. We wankelden de eerste helft, maar dat maakt voor nu niet meer uit. Op naar Kerkrade, waar een overwinning een uitstekende zaak zal betekenen. Dan zal de wereld er een stuk anders uitzien, maar die eerste helft van vandaag moeten ze dan niet meenemen naar volgende week.Share |
comments powered by Disqus