Zondag 08 April 2018 - 02:12

Wedstrijdverslag: Mühren schiet Sparta in de slotfase langs VVV Venlo

Na de zeperd in Zwolle stond Sparta weer met beide benen op de grond. Plek achttien is weer erg dichtbij gekomen en deze wedstrijd lijkt een do-or-die wedstrijd. De Venlonaren presteren bijzonder goed in de Eredivisie en die kunnen het seizoen in alle rust uitspelen. Hier kan Sparta van profiteren om hier meteen bovenop te knallen en te knokken voor de punten.

Sparta moet het doen zonder de geschorste Chabot. Hij is op basis van videobeelden voor twee duels geschorst door de KNVB. Bart Vriends is zijn vervanger en hij mag weer laten zien wat hij in huis heeft, ondanks zijn vele blessures. Verder heeft ome Dick Kenny Dougall gepasseerd. Van Moorsel speelt in zijn plaats.

Een waar spektakel

Voor de neutrale toeschouwer was het smullen geblazen! Sparta begon fel en de drang naar voren zat er goed in. Na tien minuten had Sparta al vier grote kansen gemist. Paco was gretig en ging in de derde minuut al snel naar voren. Hij schoot van een meter of twintig en trof gelijk de paal. De wedstrijd was nu echt begonnen.

Amper 40 seconden later mocht Sparta een corner nemen, die voor de voeten van Mühren kwam. Hij werkte de bal echter op de lat en VVV mocht van geluk spreken dat het niet achter stond. Mühren kreeg twee minuten daarna weer een kans aangeboden door Van Moorsel, maar Unnerstall had een antwoord op de lage schuiver van de Volendammer.

Na de eerste zes minuten, waar Fischer en opnieuw Mühren een grote kans miste, kreeg Sparta in de 19e minuut eindelijk hetgeen waar het recht op had. Nelom werkte de bal naar voren waar Kramer de bal klaar kon leggen voor de inlopende Ahannach. Ahannach rende naar het doel en had oog voor Verhaar die ook nog eens op Holst meegaf. Uiteindelijk bediende Holst onze linksbuiten en maakte Ahannach deze fantastische aanval af: 1-0!

Wegzakken

Na die goal leek Sparta bevrijd, maar wat we dit seizoen vaker zien, bij een voorsprong ligt het gevaar op de loer en daar kan Sparta niet altijd even goed mee omgaan. VVV beet van zich af en werd uit het niets gevaarlijk. Post schoot van afstand tegen de onderkant van de lat aan en Sparta was gewaarschuwd.

Die waarschuwing was niet genoeg, want na dom balverlies van Verhaar kwam de bal in de zestien bij Thy, die na licht contact het kunstgras opzocht. Scheidsrechter Mulder, die niet bepaald geliefd is onder de Sparta supporters, vond het genoeg om een strafschop te geven. Deze werd genomen door Clint Leemans en onze Duitse held liet zich zien. Hij pakte op katachtige wijze de strafschop en Het Kasteel vierde feest. Dit was echter van korte duur, want een afstandsschot(je) van Leemans enkele minuten later was genoeg om Huth te kloppen, die opzichtig in de fout gaat. Er mocht dus gerust worden met een 1-1 stand op het bord.

Ouderwetse gatenkaas

Na de rust was het VVV dat de grootste kansen kreeg. Achterin werd veel toegelaten, maar Huth was vaak de held. Thy liep op doel af en trof de paal, waar de rebound van de lijn werd gekeerd door Vriends. Sparta stond onder druk.

Het ging al gauw mis. Een handsbal op de rand van de zestien bood VVV de kans om op voorsprong te komen. Heel ongelukkig voor Sparta gaat deze bal via de muur het doel in en konden we weer van vooraf aan beginnen. De druk leek er weer op te komen, want een corner van de ingevallen Brogno belandde via het hoofd van Fischer op de paal. Dit was echter schijn voor de reuze kansen die VVV Venlo kreeg. Meerdere malen mocht een aanvaller uit Limburg op het doel van Huth af gaan. Huth onderscheidde zich na die blunder en hield Sparta uitstekend in de wedstrijd.

Droom einde

Advocaat had nog één tactische omzetting en dit was Friday inbrengen. Dit pakte goed uit, want met nog tien minuten op de klok gaf Friday de assist voor de 2-2. Brogno trok naar binnen en gaf de bal op Mühren. Hij ging een één-twee aan met Friday en schoot de bal hard in de verre hoek.

De gelijkmaker kwam uit het niets en iedereen had er weer vertrouwen in. Het publiek veerde op en zij gingen massaal achter de ploeg staan. Eén minuut voor tijd leek het ongeluk echt te heersen op Spangen, toen Kramer de bal uit een corner in kopte en Unnerstall op geweldige wijze redde, maar vlak voor de extra speeltijd ontplofte Het Kasteel werkelijk. Friday gaf, na wat goede voetbewegingen, voor op Kramer. Hij legde de bal panklaar voor Mühren en hij drukte af: 3-2!

Vlak na het bevrijdende doelpunt mocht Sparta voor de vierde keer het aluminium raken. Dit keer was het Ahannach die van afstand de bal op de lat schoot. Dit was alleen niet bepalend, want de zege is over de streep getrokken!

Genoten

Om van vermaak te spreken was dit de ideale wedstrijd. Als supporter veranderden de emoties sneller dan de dagelijkse dosis aankon, maar dit was genieten! Het spel was niet altijd om over naar huis te schrijven. Verdedigend lieten we wat steekjes vallen, maar aanvallend was het dit keer echt goed. Deze wedstrijd is eigenlijk niet met een pen te beschrijven. Deze negentig minuten terugkijken is de tijd waard. Naast dat hebben wij nu vier punten voorsprong op nummer achttien FC Twente en nemen wij weer een beetje afstand van die o zo gevaarlijke plek. Het is alleen nog lang niet gespeeld en volgende week mag Henk ons helpen naar lijfsbehoud. Op naar Arnhem!Share |
comments powered by Disqus