Zondag 11 Februari 2018 - 00:58

Wedstrijdverslag: Laf PSV pakt de punten tegen Sparta

Een wedstrijd die er toe doet. Sparta dat de laatste plek bezet moet ook tegen moeilijke tegenstanders punten gaan pakken om dit seizoen te overleven. Met een loodzwaar programma komt het carnaval vierende PSV op bezoek in Het Kasteel. Het zou Sparta goed doen om de goede serie van de Eindhovenaren te breken en drie broodnodige punten te pakken. Sparta wil dit bewerkstelligen met dezelfde elf namen die tegen Willem II aan de aftrap stonden, oftewel mt Van Moorsel en Brogno, die twijfelgevallen waren voor deze wedstrijd.

Droomstart

Onze ploeg kende een ongekende weelde aan het begin. Wanneer Luuk de Jong voor het eerst ging liggen (en dat liggen herhaalde zich nog zon 30 keer) na een beuk van Chabot, was de toon gelijk gezet. Vechten voor elke meter, zoals de vorige wedstrijden. Hier moeten we het overigens van hebben, want na zes minuten stond de 1-0 al op het bord! Een corner van Brogno bereikt de andere kant van de helft, waar Van Moorsel een voorzet op maat gaf. Dougall hing in de lucht en kopte die bal mooi in de verre hoek. Het Kasteel ontplofte en had hiervan niet durven dromen. Het was dan ook een duidelijke zaak dat Sparta deze voorsprong niet weg mocht geven en speelde in het vervolg dus heel compact.

Na deze droomstart was het vooral PSV dat aandrong richting het doel van Sparta, maar geen chte kansen wist te creren. Wel was er n enorme kans te noteren voor PSV, waar Chabot zijn Duitse stalen edele delen voor het schot van Bergwijn wist te gooien. Na de enorme pijn die elke mannelijke Spartaan wel ooit meegemaakt heeft, kwam Chabot er alweer snel bovenop en ging hij verder. Verder had onze dolle Deense back Holst het lastig tegen Bergwijn. Hij kon de snelle bewegingen van Bergwijn niet bijhouden en werd vaak gepasseerd, zonder levensgevaarlijk te worden.

Plots de 1-1

De boel stond achterin wederom als een huis en de gaatjes waren schaars. Toch was het PSV dat een te groot gat wist te vinden en schoot Bergwijn de gelijkmaker binnen. Nadat Dougall de bal heroverde liep hij toch net iets te veel te kloten met de bal en werd hij in een sandwich onderuit gehaald. Scheidsrechter Bas Nijhuis, die heel de wedstrijd al heel weinig floot en het soms wel overdreef, liet dit toe en zo mocht Bergwijn de bal via de handen van Huth in de kruising schieten. Natuurlijk staat Bas Nijhuis (of Naaihuis) bekend om het weinige fluiten, maar hier lijkt het er op dat hij zijn eigen regels maakte. Tot tweemaal toe werd er een overtreding begaan en ondanks protesten aan Spartaanse kant bleef de stand op 1-1 staan. Deze teleurstelling kon Sparta volhouden tot aan de rust, ook na de 4 minuten extra speeltijd.

Bij rust kon je concluderen dat er echt wel wat mogelijk is. We kwamen er na de 1-0 niet echt meer gevaarlijk uit, maar je gaf zelf weinig weg. Wat je ook kon concluderen is dat de heer De Jong wel erg nare trekjes heeft. Constant geklaag bij de scheids en veel liggen wekte heel veel irritatie op bij de Sparta supporters, die regelmatig floten als die de bal had of ging liggen. Overigens stond Nijhuis k bekend om het kaarten trekken bij teveel geklaag. Het is dan ook opvallend dat Luukje geen kaartje heeft gekregen, maar dat terzijde.

Snelle domper

In de tweede helft ging het na tien minuten al mis. Nota bene Luuk de Jong legde de bal met het hoofd klaar voor Bergwijn, die op de rand van de zestien meter snoeihard uithaalt. 1-2.

En toen deed de Philips Schijtbakken Vereniging zijn naam eer aan, want waar Gert-Jan Verbeek liet merken hoe PSV speelde tegen zijn ploeg, deed PSV dat rustig na tegen de nummer 18 van de Eredivisie. Sparta had het regie in handen en had veel balbezit toen Van Moorsel werd gewisseld voor Duarte. PSV groef zich als een laffe koploper in op de eigen helft en liet ons komen. Dit leidde tot enkele kansen. In de 70ste minuut werd Dos Santos, eveneens ingevallen in plaats van Brogno, weggestuurd met een goede steekbal. Hij gaf voor op Friday, die de bal niet lekker kon controleren en deze kans dus liet schieten. Een minuut daarna kreeg PSV de bal niet weg en kon Ahannach op de rand van de zestien vrij uithalen. Zijn volley was spectaculair, maar Zoet had er een antwoord op. Hij verwerkte die bal tot hoekschop die door Dougall bijna weer binnen werd geknald.

Ongelukkig

Het geluk dat de koploper al weken heeft, hebben wij al weken absoluut niet. Een prachtig voorbeeld hiervan is de laatste grote kans die Sparta creerde in de 85ste minuut: een voorzet van Ryan Sanusi kwam op de juiste hoogte op het hoofd van pinchhitter Ache, die zijn bal rakelings naast zag gaan. Het zit dan ook niet mee, net zoals afgelopen woensdag in Utrecht. Bergwijn raakte in de extra tijd nog de lat, maar dat maakte niet meer uit. PSV ging er alsnog met de punten van door.

Wordt het tij nog gekeerd?

Natuurlijk is er nog hoop en spelen we goed, maar het enige wat we nodig hebben zijn de punten. Laat dat nou net zijn wat wij misschien wel verdienden tegen Utrecht en PSV, maar niet kregen. Aangezien Roda ook een punt heeft gepakt bij Heerenveen zien we de ploegen boven ons steeds verder wegsluipen. Met AZ-uit en Twente-uit voor de boeg wordt het nog ontzettend lastig voor Sparta om uit dat dal te klimmen. Maar begrijp het niet verkeerd, hoop is er altijd! Zolang er nog een dikke kans is, houden we met zn allen hoop en steunen wij de ploeg ten alle tijden. De steun was vanavond weer geweldig en dat kan alleen maar helpen in het vervolg. Zeker met nog 13(!) wedstrijden te gaan is er nog geen man overboord. Alles is nog mogelijk.Share |
comments powered by Disqus