Zaterdag 18 November 2017 - 10:11

Voorbeschouwing Willem II - Sparta 18 november 2017

Vanavond om 20.45u staan Willem II en Sparta tegenover elkaar in Tilburg. De arbiter is Edwin van de Graaf. Hij wordt geassisteerd door Maarten Ketting en Sjoerd Nanninga. Vierde official is het heerschap Christian Mulder.


Historie

In de Eredivisie werd Willem II – Sparta 34 keer eerder gespeeld. 5 keer gingen de punten in de tas mee naar Rotterdam. 13 keer speelden we gelijk, en 16 keer won Willem II. Vorig jaar verloren we met 3-2 in Tilburg.


Willem II

Willem II neemt op de ranglijst de 17e plaats in, en verkeert daarmee in grote moeilijkheden. De defensie is het grote zorgenkindje van de Tilburgers; met 25 tegentreffers kreeg Willem II het meeste doelpunten tegen van alle ploegen in de Eredivisie.

Daartegenover staat dat de Tilburgers wel één belangrijke troef hebben ten opzichte van de concurrentie: ze hebben een scorende spits. Fran Sol, hersteld van een operatie waarbij een tumor verwijderd werd, kan gelukkig weer spelen. Ook Ogbeche, die met name in zijn tijd bij Cambuur veel indruk maakte, is weer fit, en staat wellicht in de basis. Voor een degradatiekandidaat is dit toch een zeer aardig spitsenkoppel, en ons wat trage centrale duo zal flink aan de bak moeten om deze mannen van het scoren af te houden.

Willem II mist aanvoerder Jordens Peters, die geblesseerd is aan zijn knie. Ook Velikonja, die de laatste weken één van de lichtpuntjes was bij de Tilburgers, heeft een knieblessure en zal niet spelen.

Vermoedelijke opstelling Willem II: Branderhorst; Heerkens, Lachman, Van der Linden, Tsimikas, Lewis; Rienstra, Chirivella, Haye; Ogbeche, Sol.


Sparta

Met 5 punten uit de laatste 3 duels heeft Sparta zich voorlopig boven de streep weten te knokken. De punten zijn van levensbelang en erg welkom, maar ook de wat realistischere tactiek stemt menig Spartaan tevreden. Pastoor lijkt zich te realiseren dat het proces op dit moment ondergeschikt is aan het resultaat.

Dat gezegd hebbende, is er natuurlijk nog veel te verbeteren voor Sparta. In de speelronde voor het interlandprogramma, thuis tegen Heerenveen, kreeg een uitverkocht Kasteel een slaapverwekkend schouwspel voorgeschoteld, dat van een bedroevend niveau was. Maar, er werd een puntje gepakt, en daar gaat het in deze fase om.

Daarom ook is het prettig dat met name de Spartaanse defensie op het moment goed lijkt te staan. Fischer, man van de wedstrijd tegen Heerenveen, zorgt samen met Breuer voor een goed georganiseerde achterhoede. Hoewel deze mening niet door iedereen gedeeld zal worden, lijkt Holst ook de stijgende lijn te pakken te hebben. Als we achterin de zaakjes weer goed op orde hebben, moet het mogelijk zijn een goed resultaat neer te zetten in Tilburg.

Ons probleem ligt echter nog steeds bij het maken van doelpunten. Tegen Heerenveen ontstond er eigenlijk vooral dreiging vanaf het moment dat Ache erin kwam; hij bracht energie, won zijn kopduels, en creëerde kansjes. Mühren is nog niet de scorende verlosser gebleken die sommigen van ons in hem zagen. Hij worstelt met zijn vorm, én ogenschijnlijk ook met zijn positie; zou hij niet beter uit de verf komen als eenzame centrumspits? Maar, voorlopig is het belangrijker dat er punten worden gepakt; aangezien dat gebeurd is de afgelopen duels, zullen er waarschijnlijk geen wijzigingen in de opstelling worden aangebracht.

Van Moorsel is op de weg terug; hij speelt dit weekend met Jong Sparta. Vriends is nog geblesseerd, net als Saksela. Onze kamikazepiloot Veenhoven is nog geschorst.

Vermoedelijke opstelling Sparta: Kortsmit; Floranus, Breuer, Fischer, Holst; Sanusi, Dougall, Spierings, Duarte; Brogno, Mühren.Share |
comments powered by Disqus