Zaterdag 07 April 2018 - 03:01

Voorbeschouwing Sparta-VVV 7 april 2018

Vanavond om 20.45u trappen Sparta en VVV af voor hun dertigste speelronde van dit seizoen. Scheidsrechter is Siemen Mulder. Hij wordt geassisteerd door Christian Dobre en Roy de Nas. Vierde official is het heerschap Stan Teuben.

Het Kasteel is uitverkocht, dus laten we samen Sparta naar de overwinning schreeuwen!

Historie

Sparta trof de Noord-Limburgenaren 31 keer eerder in Rotterdam. 20 partijen werden daarvan in winst omgezet, er werd 6 keer gelijkgespeeld, en 5 maal vertrokken de bezoekers met de volle buit weer richting het zuiden.


Sparta

De ontknoping van een lang en zwaar seizoen nadert. Momenteel staan we weliswaar op een plek die recht geeft op het spelen van play-offs, maar de verschillen zijn zo gering dat we na de komende speelronde weer ‘gewoon’ onderaan zouden kunnen staan. Roda won verrassend bij Vitesse afgelopen week en ontvangt vanavond PEC. De Koempels zullen bloed ruiken en vol voor de overwinning gaan. Twente ontvangt Feijenoord, dus of die punten pakken valt te bezien. Dit alles gezegd, cliché of niet, we moeten natuurlijk vooral naar onszelf kijken. VVV thuis is een wedstrijd die je moet winnen, ongeacht wat er op de andere velden gebeurt.

Onze prestatie in Zwolle van vorige week deed weer denken aan het slappe, inspiratieloze voetbal dat we dit seizoen al zo vaak hebben gezien, en geeft weinig hoop voor vanavond. In zo’n belangrijke wedstrijd al na 1 minuut, door niet goed opgesteld te staan, een doelpunt weg te geven? Zoals onze ITWM-verslaggever op de training opmerkte, heeft het misschien dan toch met motivatie te maken? Of blijft, ondanks de schare versterkingen die Advocaat tot zijn beschikking heeft gekregen, een gebrek aan kwaliteit ons simpelweg opbreken? Feit is dat we in Zwolle enkele enorme kansen hebben gecreëerd, en dat er weer absoluut meer in zat. PEC scoorde na een minuutje, en later door een blunder achterin. Maar hoe vaak is het al voorgekomen, dat er meer in zat maar we dat er niet uit wisten te persen? Erg vaak dit seizoen.

Verschillende spelers tonen toch week in week uit aan het niveau, of het gif, te missen om degradatievoetbal te spelen. Zal Ahannach, die nog weinig heeft gebracht sinds zijn komst, weer het vertrouwen krijgen? En onze geliefde Spartaan Thomas Verhaar, die weer een dot van een kans miste in Zwolle? Of is het tijd om een getergde Brogno het verschil te laten maken? Het lijkt soms lood om oud ijzer, maar wie weet heeft Advocaat een verrassinkje in petto.

Zoals bekend moeten we Chabot helaas twee wedstrijden missen. Onze jonge Duitser werd op basis van tv-beelden voor twee wedstrijden geschorst. Hij zal gemist worden. De vraag is of Breuer of Vriends hem zal vervangen. Tegen het op de counter loerende VVV lijkt Vriends een logischere keuze. Saksela is nog altijd geblesseerd.

Vermoedelijke opstelling Sparta: Huth; Nelom, Vriends, Fischer, Holst; Sanusi, Dougall, Mühren; Brogno, Kramer, Verhaar.


VVV

Als promovendus werd VVV aan het begin van dit seizoen door menig kenner als gedoodverfde degradatiekandidaat aangewezen, maar de Venlonaren verrassen dit seizoen vriend en vijand. Met realistisch voetbal heeft VVV zich al in een vrij vroeg stadium in de competitie veilig weten te spelen. Veel wedstrijden worden met een doelpuntje verschil beslist, en VVV speelt zeker geen voetbal waarvan het liefhebbershart sneller gaat kloppen. Toch kunnen we slechts met jaloezie kijken naar het stabiele seizoen dat VVV draait.

Ondanks alle lof draait VVV de laatste tijd wat minder dan voorheen. De laatste overwinning dateert alweer van meer dan 2 maanden geleden. De ploeg van Steijn heeft dan ook niet zoveel meer om voor te spelen. Zowel play-offs om degradatie als die om Europees voetbal lijken ver weg.

Opoku is geschorst. Daarnaast is Van Crooij, die dit seizoen 5 doelpunten maakte, geschorst. Daardoor zal vermoedelijk Seuntjens op 10 komen te spelen om Van Crooij te vervangen.

Vermoedelijke opstelling VVV: Unnerstal; Rutten, Röseler, Promes, Janssen; Post, Seuntjens, Leemans; Castelen, Thy, Van Crooij.Share |
comments powered by Disqus