Zaterdag 09 September 2017 - 11:55

Voorbeschouwing Sparta - Twente (september 2017)

Sparta – FC Twente, zondag 10 september, aanvang 14:30 uur. Scheidsrechter is Cristiaan. Rob van de Ven en Mark Strijker vlaggen. Vierde official is het heerschap Van Herk. Er zijn nog kaarten te koop via www.spartakaartje.nl .


Herstart voor Twente

Twente heeft nog 0 punten uit 3 wedstrijden. Dat is niet best. Zeg maar gerust dat het slecht is. En wat ga je dan doen als trainer? Juist; niets zeggende woorden uitbraken. René Hake gaat voor een "herstart tegen Sparta". Meer cliché’s nodig? Jawel hoor, in Tukkerland zijn er er volop. Hake wil "de negativiteit weghalen”, hij “moet in het seizoen aan zijn ploeg gaan bouwen” en “is er van overtuigd dat Twente aan het einde van de rit niet bij de onderste ploegen staat”. We zouden nog een tijdje door kunnen gaan, Hake is ten slotte één van de cliché-koningen in Nederland-voetballand.

Maar we willen Hake ergens wel gelijk geven. De kans dat Twente gewoon weer bij de eerste 12 eindigt is natuurlijk groot. Twente heeft inmiddels 2 nieuwelingen toegevoegd aan de selectie; Lam en Slagveer, waarvan met name de laatste een aanwinst lijkt. Vuckic en Assaidi waren tot deze wedstrijd nog niet volledig fit, maar zijn dat volgens trainer Hake nu wel en ook dat zijn spelers die er voor kunnen zorgen dat Twente gaat klimmen op de ranglijst.

Ook wij van ITWM denken dus niet dat Twente bij de onderste 3 gaat eindigen. Maar dat hoeft ook helemaal niet. Dat ze gewoon nog 1 wedstrijd hopeloos zoekende zijn naar hun vorm, zodat 'wij' 3 puntjes kunnen bijschrijven, dat is meer dan voldoende!


Rond

Net als Twente snakt ook Sparta naar de eerste overwinning. De jacht op de eerste driepunter kan geopend worden nu de selectie rond is. Er kwamen met Holst, Marfelt en Proschwitz weer drie buitenlanders bij in de afgelopen weken. Tja, als ze geweldig zijn dan is daar niets mis mee natuurlijk. Het is afwachten wat deze drie betreft. Maar in zijn algemeenheid blijft het toch jammer dat Sparta de laatste 1,5 jaar vaak uitwijkt naar het buitenland voor het halen van een hoop matige spelers. Er zijn clubs met een vergelijkbare portemonnee die dat beter doen. Wellicht dat het nieuwe bestuurslid technische zaken –die naar verwachting deze maand wordt gepresenteerd- hier in de toekomst een positieve impuls aan kan gaan geven.

Uiteraard hoor je ons niet klagen als er spelers met de broodnodige kwaliteit komen vanuit het buitenland. En wat dat betreft maakte linksback Marfelt een goede indruk tegen Meppen. Natuurlijk, de tegenstander was erg zwak, je kan er nog weinig van zeggen, maar de kans bestaat dat we zowaar een goede linksbenige linksback te pakken hebben. Floranus deed het vorig jaar prima, maar een goede linksbenige back.....wanneer was dat eigenlijk voor het laatst? En kom niet aan met Pinteaux….we hadden het over een goede back.


Video's

Rechtsboven in beeld de video met Alex Pastoor die vooruit blikt en aan het einde van het interview ook nog wat interessante dingen zegt over zijn (al dan niet) contractverlenging. Hierdoor interviews met Ache en Vriends.


Historie

Sparta – Twente werd precies 42 keer eerder gespeeld in de eredivisie. 14 keer won onze club, 16 keer wonnen De Tukkers en de rest van de potjes eindigde in een gelijkspel.

Eén van de belangrijkste overwinningen op Twente boekte Sparta vorig seizoen. In de voorlaatste speelronde moest Sparta van Twente winnen om een kans te behouden om de nacompetitie te ontlopen. Het werd 1-0 dankzij een goal van Pusic, waardoor de overwinning tegen Go Ahead een week later genoeg was om Sparta rechtstreeks te behouden voor de eredivisie.


Sparta

Saksela is geblesseerd en komt dit jaar niet meer in actie. Ook Van Moorsel is nog geblesseerd. Verder is iedereen fit. Achterin speelt Vriends opnieuw naast Breuer. Opmerkelijk is dat wel een beetje, want voor de plek linkscentraal achterin zijn Chabot en Fischer gehaald, maar Vriends houdt beiden uit de basis.

Bij Sparta zijn er drie vraagtekens als het om de opstelling gaat: wie speelt er linksachter (Marfelt of Dougall), wie speelt er centraal op het middenveld naast Dobson (Sanusi of Dougall) en wie speelt er in de spits (Volas of Ache). Volgens trainingswatchers behoudt Sanusi zijn basisplaats.

Ache kon niet alle trainingen meedoen deze week, is volledig fit en zou eigenlijk wel een basisplaats verdienen na zijn optredens tegen NAC en Meppen.

Grootste vraagtekens blijft dan de linksbackpositie. Volgens de vermoedelijke opstelling van het Algemeen Dagblad speelt Dougall opnieuw linksback. Maar Dougall blijft een middenvelder. Wie Marfelt -een echte linksback- uitstekend zag spelen tegen Meppen, zal toch menen dat hij een kans moet krijgen. Pastoor wil zijn opstelling niet prijsgeven, maar wij van ITWM donderen Marfelt gewoon als linksback neer.

Vermoedelijke opstelling Sparta: Kortsmit, Floranus, Breuer, Vriends, Marfelt, Dobson, Sanusi, Mühren, Brogno, Ache, Goodwin


FC Twente

Trainer Hake van Twente heeft wat probleempjes met blessures. Tom Boere is niet inzetbaar en het is onzeker of Fredrik Jensen beschikbaar is. Jensen kwam terug van een Finse interland met een blessure. Pas morgen wordt besloten of hij meedoet. Ook Hidde ter Avest was geblesseerd, maar hij traint inmiddels weer vol mee en zal naar verwachting op Het Kasteel gewoon in de basis starten.

Nieuweling Lam begint op de bank en de andere nieuweling Slagveer begint in de basis. Met Slagveer op de ene vleugel en de volgens Hake steeds fitter wordende Assaidi op de andere vleugel hoopt Twente aanvallend een stuk sterker voor de dag te komen dan in de eerste drie wedstrijden. Het lijkt er tot slot op dat Vuckic zijn eredivisiedebuut gaat maken.

Vermoedelijke opstelling FC Twente: Brondeel, Ter Avest, Bijen, Theser, Van der Lely, Holla, Vuckic, Jensen, Assaidi, Kwasina, SlagveerShare |
comments powered by Disqus