Vrijdag 09 Februari 2018 - 21:37

Voorbeschouwing Sparta – PSV (10 februari 2018)

Laten we er helder over zijn. Sparta pakt zaterdag tegen PSV drie punten. Het Kasteel zal kolken en jubelen. Geen underdog-gelul van wij staan laatst en zij staan eerst en dat is niet eerlijk. Gewoon er op klappen alsof het voortbestaan van de club er vanaf hangt en dat luizige zooitje quasi-vedetten met de staart tussen de benen terug naar Eindhoven sturen, alwaar ze hun meest waardeloze carnaval ooit mogen genieten. Niets minder. ITWM beschouwt voorrrrrrrr.


Leiding en ticketinfo

Sparta – PSV, zaterdag 10 februari 2018, aftrap 19:45. Scheidsrechter van dienst is Bas Nijhuis. Bas wordt geassisteerd door Terry Hoekstra en Nicky Siebert, die tijdens de wedstrijd minstens één keer te horen zullen krijgen dat ze hun vlag maar in hun reet mogen steken. ITWM wijst er graag op dat hier een veel voorkomende fout wordt gemaakt, want vermoedelijk wordt de assistent-scheidsrechters niet verzocht de vlag, maar de vlaggenstok rectaal in te brengen.

Vierde official is het heerschap Van den Kerkhof. Wij willen niets insinueren, maar opmerkelijk is het wel dat de KNVB iemand met die achternaam op een wedstrijd van PSV zet.

Op 4 februari meldde het Twitter-account ‘Spartakaartje’ dat er voor de wedstrijd tegen PSV nog 71 kaarten voor de Bok de Korver, 68 kaarten voor de Denis Neville, 126 kaarten voor de Kasteeltribune en 303 kaarten voor de Tonny van Ede-tribune te koop waren. Mocht u nog geen kaartje hebben, koop er als de sodemieter één, al is het maar omdat u anders de kans loopt de wedstrijd op Fox Sports te moeten kijken met commentaar van Evert ten Napel.

Allemaal achter Sparta

Eenieder die naar het stadion gaat bevelen wij van harte aan mee te lopen met de corteo. Een corteo is een korte groepswandeling met samenzang begeleid door slagwerkinstrumenten.

De door de Spangenaren georganiseerde corteo zal om 19:00 uur vanaf Café ’t Brouwershuys de Huygensstraat afdalen naar het Kasteel. Be there.

Zal de corteo voorafgaand aan de wedstrijd voor een toffe sfeer zorgen, ook in het stadion zullen wij fans vocaal ons beste beentje voor moeten zetten. Tegen Willem II gaf het luid aanwezige Spartapubliek de spelers een zetje in de rug. Onder meer Dick Advocaat prees de wisselwerking tussen spelers en fans. Tegen PSV hebben de mannen op het veld onze steun zeker zo hard nodig als tegen Willem II. Smeer daarom je stembanden, klap je handen warm en schreeuw Sparta naar voren! Allemaal achter Sparta.

Het Advocaat-effect

De Nederlands scorebordjournaille had zijn oordeel snel klaar, toen Sparta in de eerste drie wedstrijden onder Dick Advocaat geen punten pakte. Subtoppers Vitesse en Heerenveen en angstgegner Excelsior versloegen Sparta. ‘Waar was die malle Dick nu toch aan begonnen? Hij moest wel spijt hebben als haren op zijn hoofd dat hij bij Sparta aan de slag was gegaan. Sparta en Dick Advocaat waren gedoemd te degraderen.’

Wat wij Spartanen zagen, maar de scorebordkijkers niet, was dat het voetbal van Sparta vele malen beter was dan in de apathische vertoningen voor de winterstop tegen Feyenoord en Groningen. Tegen Willem II sprankelde Sparta. Er werd gestreden om elke meter grond en terecht bleven de drie punten in Rotterdam. Tegen Utrecht koos Dick Advocaat voor een realistische, defensieve tactiek. Sparta hield goed stand en kreeg zelf een paar goede kansen. Vijf minuten voor tijd ging het mis. Utrecht strafte een moment van zwakte achterin af en de punten bleven alledrie in de Galgenwaard.

Toch bewees de wedstrijd tegen Utrecht dat Sparta met het juiste strijdplan, de juiste mentaliteit en een beetje geluk kans maakt tegen op papier betere tegenstanders. Ook tegen PSV is Sparta niet bij voorbaat kansloos. Met het publiek erachter en net even wat meer vernuft in de afronding is een stunt niet onmogelijk. Kansloos, overdreven positief gezwets? Denk nog even aan de wedstrijd van anderhalf jaar geleden voor de beker......

De paringsdans van de egel

In april en mei ontwaken de meeste egels uit hun winterslaap. Ze gaan dan op zoek naar een partner om zich voort te planten. De egels gaan tegenover elkaar staan en besnuffelen elkaar met hun snuit. Vervolgens probeert het mannetje achter het vrouwtje te komen. Zij draait zich in eerste instantie van hem af. Zo kunnen ze wel uren rondjes om elkaar draaien voordat het tot een paring komt. Tijdens al dit gedraai, snuiven en briesen ze er op los.

Als het vrouwtje er klaar voor is, drukt zij zich tegen de grond en spreidt haar poten. Het mannetje klautert voorzichtig tegen haar achterkant aan en houdt haar stevig vast met zijn poten. Het is niet precies bekend hoe hij het doet, maar hij lijkt haar stekels op het moment suprême goed te kunnen ontwijken. Wat wel helpt, is dat hij een uitzonderlijk lange piemel heeft. En ook tijdens de paring is het een herrie van jewelste. Na de paring kunnen egels nog een tijdje bij elkaar blijven. Totdat de jongen bijna geboren worden, dan jaagt het vrouwtje de man weg.

Maar ITWM, wat moeten we met informatie over de paringsdans van de egel? Valt er niets lezenswaardigs over PSV voor te beschouwen? Neen, lezer. PSV is saai, PSV speelt saai. PSV speelt, zoals Phillip Cocu is. Saai. Effectief is het allemaal wel, maar saai. Vreselijk saai. Zo niet, de voortplanting van egels. Die is aanzienlijk boeiender dan PSV. Wie echt iets wil lezen over PSV verwijzen wij naar www.psvfans.nl, maar eigenlijk is www.zoogdiervereniging.nl wel zo interessant.

Sparta

Traditiegetrouw begint dit onderdeel van de voorbeschouwingen op ITWM met de mededeling dat Janne Saksela geblesseerd is. Daar maken wij ook deze keer geen uitzondering op, want Janne Saksela is geblesseerd. Ook Leonard Nienhuis (privé-omstandigheden) en Roy Kortsmit (bil) zijn afwezig, zodat bij Sparta Jannik Huth Huth Huth Huth Huth Huth Huth op doel zal staan.

Verder is Loris Brogno voor de wedstrijd tegen PSV een twijfelgeval. Alle andere spelers, dus ook de tegen Willem II goed presterende Paco van Moorsel, zijn fit. Dick Advocaat heeft op RTV Rijnmond aangegeven tegen PSV in een 4-3-3-opstelling te willen spelen en meer van Fred Friday te verwachten, vooral doelpunten. Wij verwachten tegen PSV de volgende basiself:

Huth; Holst, Chabot, Fischer, Nelom; Dougall, Sanusi, Van Moorsel; Ahannach, Friday, Dos Santos

PSV

PSV kan geen beroep doen op Marco van Ginkel. De aanvoerder van PSV is nog niet hersteld van een knieblessure. Van Ginkel miste na de winterstop al twee wedstrijden en wordt mogelijk vervangen door Mauro Júnior. Mensen die moeilijk kunnen slapen en kalende mannen die graag hun inhammen willen bedekken, raden we aan de volgende beelden goed te bekijken:

Toch verrassend dat Cocu ‘niet zo van het carnaval vieren is’. Je verwacht het niet. Goed, met welke elf gaat PSV het zwaar favoriete Sparta bestrijden? Daar komen ze:

Zoet; Arias, Schwaab, Isimat-Mirin, Brenet; Jimi Hendrix, Mauro Júnior, Ramselaar; Lozano, Lou de Jong, BergwijnShare |
comments powered by Disqus