Donderdag 28 Maart 2019 - 21:27

Voorbeschouwing Jong FC Utrecht – Sparta Rotterdam (maart 2019)

Jong FC Utrecht – Sparta Rotterdam, toch zeker één van de lekkerste krenten in de pap van een seizoentje Keuken Kampioen Divisie, wordt gespeeld op vrijdag 29 maart. De aftrap is om 20:00 uur. Scheids van dienst is Laurens Gerrets. Wie? Laurens Gerrets! Laurens Gerrets? Ja, Laurens Gerrets. Laurens Gerrets wordt geassisteerd door de onvolprezen Frans Arnoud Ozinga en Steven van der Vrande, maar de werkelijke parel van het arbitrale kwartet is vanzelfsprekend de vierde man, in dit geval het heerschap Michael Eijgelsheim.

De wedstrijd wordt gespeeld in stadion de Galgenwaard. Dat heeft een capaciteit van 23.750 plaatsen. Jong FC Utrecht trok vorig seizoen gemiddeld 678 toeschouwers, dus dat wordt een dolle boel in de Galgenwaard. Alleen de hoofdtribune is geopend. Er is vrije kaartverkoop en voor een tientje ben je erbij. Wie als Spartaan liever onder gelijkgestemden de wedstrijd bekijkt kan een kaartje kopen op spartakaartje.nl. De autocombi doet 13 euro per stuk, voor een tientje meer rijdt een bus je op en neer naar vanaf het Kasteel.

Successtory

Jong FC Utrecht is een voetbalteam uit de stad Utrecht. De spelers zijn over het algemeen niet erg oud, maar eerder jong. Jong FC Utrecht speelt sinds het seizoen 2016/2017 in de Eerste Divisie. Dat omdat het commercieel interessant schijnt te zijn om beloftenteams van middenmoters uit de eredivisie mee te laten ballen op het op één-na-hoogste Nederlandse profniveau. Voor het sportieve hadden ze het beter kunnen laten: in het debuutseizoen werd Jong FC Utrecht achttiende, vorig seizoen twintigste en laatste en ook nu staat Jong FC Utrecht onder aan de ranglijst.

Hoe komt dat zo? Afgelopen maandag speelde Jong FC Utrecht met 3-3 gelijk tegen Jong Ajax. Dat was het eerste competitiepunt dat de jonge Utrechtenaren pakten sinds 14 december 2018. Daarna werden twaalf wedstrijden op rij verloren. Na 30 wedstrijden heeft Jong FC Utrecht in totaal 15 punten en een doelsaldo van min 36. We willen maar zeggen, Sparta zal deze wedstrijd aan de bak moeten.

Uitwedstrijden tegen laag geklasseerde tegenstanders zijn voor Sparta immers lastig te nemen horden. Zo hielden Eindhoven, Volendam en Telstar het trotse Sparta op een gelijkspel en breekt menig Spartaan nog het zweet uit als hij of zij terugdenkt aan het 3-0 verlies tegen die andere club die nu 15 uit 30 heeft: Helmond Sport. Toch weet Sparta dat Jong FC Utrecht te pakken is. Thuis wonnen de Spartanen met 4-2 en een oefenwedstrijd in de winterstop werd ook gewonnen. In Delden werd het 2-1. Daarbij is Sparta lekker in vorm en zijn de resultaten in het post-5-3-2-tijdperk over het algemeen gewoon goed. Hou dat vol, Spartanen.

Junior

Jong FC Utrecht heeft de speler met de beste naam voor een voetballer in een beloftenteam: Junior van der Velden. De bekendste voetballer bij Jong FC Utrecht is spits Nick Venema die wel eens mee mag doen bij het grote FC Utrecht. Wie doen er nog meer mee bij Jong FC Utrecht? Negen andere voetballers die uw voorbeschouwer geen ene moer zeggen. En omdat die voorbeschouwer wel iets beters te doen heeft dan de cv’s van voetballers van Jong FC Utrecht op Google op te zoeken, kopiëren we hier de basiself van de vorige wedstrijd als de verwachte opstelling voor de wedstrijd tegen Sparta. Excuses voor de desinteresse.

Jong FC Utrecht: Fabian de Keijzer; Junior van der Velden, Mark Pabai, Ruben Hoogenhout, Rayan El Azrak; Reda Akmum, Tsun Dai, Jonas Arweiler, Mitchell van Rooijen, Mohamed Mallahi, Nick Venema

Keuzes, keuzes, keuzes

Het interlandweekend is voorbij en van heinde en verre zijn de Spartaanse (jeugd)internationals weer terug gekeerd naar Rotterdam. Alberto, Saksela en Martis zijn geblesseerd en de tegen NEC bruut uit de wedstrijd geschopte Fankaty Dabo is een twijfelgeval, net als Royston Drenthe. Met dank aan Randy Wolters…Klootzak!

Tegen NEC speelde Ragnar Ache een prima pot in de spits. Iets wat dit kalenderjaar niet altijd van Lars Veldwijk kon worden gezegd. En dan is er ook nog goaltjesdief Halil Dervisoglu. Wij verwachten dat Zuid-Afrikaans international en internetpersonality Veldwijk de bank warm mag gaan houden.

Ook centraal achterin zijn er meerdere opties. Abels lijkt een zekerheidje, maar wie houdt Dirkie gezelschap? Auassar, Vriends of toch de tegen NEC goed ingevallen Wuytens? En wat doen we met Roya2Faces? Is er, als hij fit is, nog plaats voor hem of stelt onze trainert op het middenveld de jonge honden Duarte, Duarte en Harraoui op? Keuzes, keuzes, keuzes, voor Henk Fraser. Wij gokken op de volgende elf en verzoeken hen vriendelijk Jong FC Utrecht niet te onderschatten, 90 minuten vol gas te geven en de mooie reeks die Sparta nu neer zet een vervolg te geven.

Sparta Rotterdam: Roy Kortsmit; Dirk Abels, Bart Vriends, Adil Auassar, Lasanne Faye; Abdou Harraoui, Laros Duarte, Deroy Duarte; Mohamed Rayhi, Ragnar Ache, Halil DervisogluShare |
comments powered by Disqus