Woensdag 01 Augustus 2018 - 07:53

Verslag van het trainingsveld op de laatste julidag van 2018

Één der wolken boven ons Kasteel vormde gisterochtend een heuse olifant, al had een koffiekan van de Rotterdamse Kunstenaar Klaas Gubbels ook gekund. Iedereen die ooit in ‘Hotel New York’ is geweest zou dit werk moeten herkennen. De Koffiekan geschilderd op de muur met daaronder de tekst van Rotterdamse dichter C.B. Vaandrager: “De Kroketten in dit Restaurant zijn aan de Kleine Kant.’’

Ongelofelijk wat men soms in wolkenpartijen ziet: de één ziet er dit in en een ander weer dat.

Het is net voetbal zeg maar.

Ragnar Ache was vanochtend present. Aan de andere kant ontbrak Guilliano Wijnaldum.

Royston Drenthe kwam naar buiten en voelde aan z’n oor. Hé, hij had z’n oorbel nog in. Roya keerde weerom naar de kleedkamer en kwam even later naar buiten met een kaal oor.

Hij gaf me een half hand high five.

‘‘Hallo, leader of the pack.’’ Zei ik.

Ja Spartanen dit kunnen we toch wel vaststellen?

Hij is veruit onze beste speler, dat zie je aan alles.

De manier van aannemen en direct doorspelen is van grote klasse.

Uiteraard doet hij niet alles goed, zo speelde hij de bal in de partij een keer te ver voor zich uit.

Maar over het algemeen genomen geniet ik van deze gozer.

De vaste watchers zaten vandaag ook op één lijn. We boomden wat over de opstelling en we kwamen tot de conclusie dat dit elftal vaste contouren begint te krijgen.

Een vaste watcher: ‘Dat 5-3-2 is zo slecht nog niet, alleen moeten de backs dan wel voor de voorzetten zorgen. Dit zijn de mensen die vrij komen en die moeten niet schromen om mee naar voren te trekken en als het effe kan dus een perfecte voorzet afleveren.’’

Ja Spartanen u hoort het er is genoeg know how aanwezig onder de vaste watchers.

Henk van Stee was vandaag nergens te bekennen, dus dan kunnen we hem ook niet bevragen over de kanjer van een middenvelder.

Al geloven de vaste watchers niet dat deze nog gehaald zal gaan worden.

“Deze groep zal het vooralsnog moeten gaan doen en dan kijken we in de winterstop wel wat er aan ons spel schort, zo houden we de knaken in the pocket en geven we de huidige selectie de kans er iets van te maken. Alleen als Hallil Derivisoglu vertrekt kan je iets verwachten.

Gelukkig heeft Hallil volgens de watchers een verstandige vader die zich afvraagt wat hij daar in Turkije moet doen?’’

Vader is de baas: dus luisteren Hallil. Ga jij je goaltjes maar eerst voor Sparta maken dan volgt de rest vanzelf.

Henk Fräser en assistent Aleksander Rankovic bemoeien zich nadrukkelijk met de training.

Wat mij dan weer opviel is de lamlendige manier waarop Thomas Verhaar zich manifesteert. In de partij hij kan de bal aannemen en in 1x doorspelen op de diepgaande Alhaft. Hij kan dat als geen ander maar hij deed het ook nu niet.

Weer aannemen en dan voor zichzelf iets verzinnen dat geheid zoals nu dan weer vastloopt.

Waarom?

Gebruikt je techniek puur functioneel en stop eens met het continu zoeken naar hoogstandjes.

Volgens mij moet hij oppassen dat hij niet in de tweede waaier belandt zou zonde zijn want in potentie is het een goeie speler.

Een oud-scout en ontdekker van o.a. Thomas Verhaar vertelde dat hij in het verleden weleens bij hem z’n beklag deed over het weinige vertrouwen dat hij genoot onder Pastoor en dat hij daaronder gebukt ging.

Maar hé dat vind ik goedkoop. Dan moet je het waarmaken op de momenten dat je wel speelt en dan echt waarmaken hè, en niet gaan lopen klooien zoals hij de laatste tijd vaak doet met z’n balletjes onder de voet en altijd en eeuwig naar binnen komen zonder oog voor je medespeler.

Komaan Thomas je kan het!

De jongens die gisterenavond tegen het Noordwijk van Sjaak Polak moesten spelen mochten naar binnen de rest trainde door.

De halve finale bekerwedstrijd van destijds tegen FC Utrecht kwam ook even voorbij onder de vaste watchers. De arbitrale blunder van scheidsrechter Kevin Vink die verzuimde de Utrecht doelman Rene Ponk rood te geven na het neerhalen van Danny Koevermans. De gemiste strafschop van Ricky van der Berg en de kopstoot erna tegen de paal.

Het zondagsschot van de gelijkmaker van Utrecht vlak voor tijd, alles kwam voorbij. Wat een wedstrijd was dat! Volgens Dolf Roks krijgen we dit soort potjes straks weer te zien en zo is iedereen goed geluimd en ziet de toekomst er zonniger uit dan een aantal maanden geleden.

Al met al kunnen we vanavond de hoofdmacht om 19.00 tegen het nationale elftal van Suriname aan het werk zien bij V.V.Hillegersberg. De toegang bedraagt 7.50 euro, cash te voldoen. Tot dan.Share |
comments powered by Disqus