Dinsdag 27 Februari 2018 - 14:37

Verslag van een ijskoude training

De laaghangende witte toefjes wolken boven ons Kasteel kon men op deze ochtend bijna aanraken. Niet met een koffielepeltje. Want de toefjes waren als slagroom van een vers gezette Irish Coffee waar Spartanen deze dagen maar al te graag een flinke nascheut whisky in pleuren. Potdomme wat was Sparta slecht.

Wanneer gaan we nu eindelijk es een keer normaal voetballen? Stoppen met dat achterlijk systeem zoals afgelopen zaterdag. Een verdedigend systeem dat we helemaal niet beheersen. In balbezit weten we niet wat te doen. De hoeveelheid verkeerde passes waren niet bij te houden. Ryan Sanusi grossierde rijkelijk, maar was daarin niet de enige.

Onze aanvoerder was vandaag wel als eerste op het veld te vinden. Miquel Nelom, Thomas Verhaar en Roy Kortsmit - vorige week nog kampend met blessures - waren vandaag wél aanwezig. Loris Brogno was er niet, onbekend of dit iets van doen heeft met Beverly en Lenzo maar dit zal ongetwijfeld.

Nog even iets rechtzetten over mijn verslag van vorige week, waarin ik moest beweren dat we gingen aanvallen. Moest ja, u leest het goed. Cor Pot nam mij vorige week apart en zei mij dat ik moest schrijven dat we gingen aanvallen. Dit om AZ op een dwaalspoor te brengen. Dit resulteerde in een verslag van mijn hand dat bol stond van de leugens in “commissie.” Deed dit met frisse tegenzin, maar goed, zoals Cor zei: “In oorlog en liefde is alles toegestaan.”

Vandaag besloot ik om hier nog even op terug te komen. Ik: “Nou dat heeft lekker gewerkt dat ik schreef dat we gingen aanvallen. Cor: “Wat? Nou, dit was toch goed?” Ik: “Goed? Het was dramatisch, wat een slechte wedstrijd. Maar wat moet ik vandaag schrijven? Gaan we aanvallen of verdedigen? Je moet goals opstellen als je wilt winnen. Spelers opstellen zoals Soufian Ahannach, Paco van Moorsel, Robert Muhren, Michiel Kramer allemaal spelers met scorend vermogen. We moeten wedstrijden gaan winnen hoor.”

Dick kwam er nu bijstaan en hoorde mij aan. Ik geraakte op stoom en ik ging nog even door. Ik: “Hier Paco van Moorsel -die net het veld betrad - hem moet je opstellen. Kramer, Ahannach en Muhren betraden nu het veld. Ik: “Hier daar komen onze goals aanlopen, opstellen die gasten! Dougall vervang je ook maar, want Harroui is beter! Je moet nu doorselecteren! Dick:“ Zo je hebt wel je favorieten he?”

Advocaat heeft uiteraard geen boodschap aan de mening van een verslaggever van de training maar ik vond dat ik dit wel moest opmerken. Hé daar hebben we Sjaak Polak. Sjaak is tegenwoordig hoofdtrainer van de in de hoofdklasse zondag uitkomende SJC uit Noordwijk. Altijd leuk om hem te zien. De oude verhalen kwamen bovendrijven. Leuk die oude anekdotes, maar ik besloot hem te testen op zijn kennis als trainer.

Ik: “Hoe zou jij ADO bestrijden en wie zijn de belangrijkste spelers? Sjaak: “Ik zou op Nasser el Khayati continu een man zetten en ook de lange bal van Tommy Beugelsdijk eruit halen door hem continu op zijn huid te zitten. Je moet vervelend zijn. Als je die twee geen strobreed in de weg legt, krijg je continu ballen achter je verdediging. En dan heb je ook nog Sheraldo Becker. Die is op de brommer en weet daar wel raad mee.”

Beugelsdijk is geschorst en mag dus niet mee doen, maar verder verstandige teksten van onze Sjaak. Lees je mee Dick? Een vaste watcher die werkt voor de HTM had vijftig kaartjes besteld en gaat zondag lekker kijken met zijn collega’s. Het belooft een leuke zondag te worden met veel Haagse Harries op de tribune. Dat is altijd gezellig. Miquel Nelom op weg naar herstel hield het vandaag voor gezien en even later ging ook Fred Friday naar binnen met pijn in zijn bovenbeen.

Morgen gaat de selectie tennissen. Donderdag en vrijdag blijft de poort ven Het Kasteel gesloten. Zaterdag pas is er een openbare training om half elf. Mogelijk zal daar dan duidelijkheid worden verschaft over de opstelling voor de belangrijke wedstrijd tegen ADO Den Haag. Tot dan Spartanen. O ja, jullie krijgen allemaal de groeten van Sjaak Polak.Share |
comments powered by Disqus