Dinsdag 06 September 2016 - 15:07

Verslag van de training, Pogba-probleem

Spartaans gelach…gereflecteerd door het borstbeeld van Tonny van Ede werd vandaag regelrecht de staalblauwe hemel ingezonden.

Verklaar je nader Semper. Waar slaat deze openingszin op? Roken op de tribune en in de gracht tijdens trainingen is een dingetje van trainer Alex Pastoor. Eén van de vaste watchers rookt al zolang sigaren dat hij er geen erg meer in heeft dat anderen er weleens last van zouden kunnen hebben. Hij is ook nog eens stokdoof en zijn geluidsapparaat staat steevast op nul.

Dus toen Alex hem aansprak over zijn rookgedrag, kon hij het niet verstaan. Gedraai aan knoppen tot gevolg. Man…man…je kon de vaste watchers wegdragen. Kwamen niet meer bij van het lachen.

Serieuzere zaken nu.

De training van vandaag. Hoe is het met onze Franse nieuwelingen Cyriel Cheuvrieul en Mathias Pogba? Fysiek is één ding, maar hoe goed kunnen ze mee voetballen? Dat is de hamvraag en daar gaat vandaag mijn speciale aandacht naar uit, Spartanen. Voor zover mogelijk dan hè. Mathieu Pogba komt uit de koker van Raiola. U weet wel die omhooggevallen pizzabakker uit Amsterdam. Niet erg, als Pogba maar een beetje kan voetballen. Ik sta er naar te kijken en zie een speler die weliswaar zijn best doet, maar er geen kut van kan. Afwerken op doel is ondermaats.

Waar Thomas Verhaar, Loris Brogno en Paco van Moorsel de ene na de andere goal maken, blijft er van ons Frans duo bar weinig over. Een getelefoneerd schot dat je mijlenver ziet aankomen, geen finesse. Helemaal niks. Sorry Spartanen, meer kan ik er niet van maken.

In de partijvorm wordt Pogba nu al overgeslagen en terecht. Wacht, daar komt een bal vanaf de flanken. Hij neemt hem aan op de borst. De bal springt meters van hem vandaan met balverlies tot gevolg. En Cheuvreuil kan hij een beetje ballen? Nou, voor zover ik het kan beoordelen is dat ook niet veel. Ballen springen van schoenen. Gebrekkige motoriek. Ik sta er nu een uurtje naar te kijken en heb genoeg gezien. Mijn conclusie: deze twee ‘aanwinsten’ zijn het niet.

Ondertussen wordt onze kampioensploeg ontmanteld. Al het goede van vorig seizoen (Thomas en Paco) lijken achteloos langs de kant te worden geschoven. Wie het niet eens is met Alex Pastoor is tegen hem. Dat speelt nu ook nadrukkelijk. Volgens een van de vaste watchers dreigt zelfs een Vloet-scenario. Medewerkers doen het in hun broek voor Alex de Koning van Spangen.

Jammer, jammer. Dacht dat nu alles een beetje op de rails zou staan. De wetenschap dat zaakwaarnemers van bedenkelijk allooi het klaarblijkelijk voor het zeggen krijgen op ons Kasteel zorgt ervoor dat de houdbaarheidsdatum van trainer Alex Pastoor ook al in zicht is.

Somber gestemd ga ik op huis aan om dit stukkie te tikken. Zijn we er toch weer ingetuind? Een trainersdilemma dreigt. Wordt het dan nooit rustig bij onze club? Het leek allemaal pais en vree, maar ons ijzersterke collectief lijkt haarscheurtjes te vertonen. En waarom?

Omdat het ego van één persoon klaarblijkelijk zwaarder weegt dan Sparta. We zijn weer terug bij af en ik voorspel moeilijke weken en wedstrijden waarin het gemor en chagrijn de boventoon zal voeren. Het restant van deze week lijken alle trainingen achter gesloten deuren plaats te vinden.

Dat komt voor mij mooi uit. Ik hoef het voorlopig niet meer te zien ook. Ik blijf wel weg. Ga lekker hardlopen ofzo. Tot het tegendeel bewezen is. Veel vertrouwen heb ik er niet in. Niet in het aankoopbeleid en ook niet in de uitvoering op het veld. Daarin zag ik beide backs vandaag in de partij hoog staan. Waardoor men achterin 1 op 1 kwam te staan. Er werd niet op gereageerd. Begrijp me goed; dit was slechts een momentopname en mogelijk worden dit soort dingen binnenskamers besproken. Maar op het veld werd er niet op gereageerd. Ik wilde dit toch even met jullie delen.

Het tij kan worden gekeerd, maar dan moeten we wel ’normaal’ gaan doen en de jongens die het vorig seizoen geflikt hebben opnieuw het vertrouwen geven. En niet zoals het er zich nu naar laat aanzien geforceerd de ’aanwinsten' de voorkeur gaan geven boven de vele malen betere spelers van vorig seizoen.Share |
comments powered by Disqus