Dinsdag 13 Februari 2018 - 16:34

Verslag van de training met Kramer

Het zonnetje scheen uitbundig deze ochtend boven ons Kasteel en hield gelijke tred met mijn humeur. De wolken waren net zo lichtblauw als het overhemd van de ondervragende rechercheur in de bekende filmscene van Basic Instinct. Sharon Stone wordt in een luchtig jurkje ondervraagd. Benen over elkaar. Maar dan, o god, kruist ze haar benen en wordt een fractie van een seconde een glimp zichtbaar van haar verboden vrucht. Dat voorval geldt als de meest stopgezette filmscene in de wereld.

Regisseur Paul Verhoeven zei er in februari 2017 tegen het Belgische Nieuwsblad dit over: “De scène duurt echt niet lang. Als je iets wil zien, moet je héél goed kijken en neem je best ook een vergrootglas bij de hand. Laat me voor eens en altijd duidelijkheid scheppen: Ja, je ziet echt de vagina van Sharon Stone in de film. Ze zat met een minirok zonder onderbroek op een stoel. De camera stond slechts op een meter afstand en was op haar schaamlippen gericht.” Volgens de regisseur was de scène een gemeenschappelijk idee van Sharon en hemzelf.

Sparta-regisseur Dick Advocaat heeft zijn eigen missing link gevonden in wat hopelijk een goed aflopende film wordt. Missing link Michiel Kramer is binnen en ons spel oogt veelbelovender dan ooit. Weet niet hoe het met u is, maar ik heb genoten van de wedstrijd PSV. Vooral van de assist van Paco van Moorsel bij de goal. Eveneens van ons centrale duo waarin Julian Chabot al weken excelleert en toch ook Sander Fischer. Ik zei tegen Van Moorsel: “Heb genoten van je Paco. Als je nagaat waar je vandaan komt. Heb je zien trainen op de bijvelden in de tijd dat je helemaal was afgestoten en niet eens op de bank zat. Wat een assist geweldig man.” Ik klopte hem op de schouder.

Ook mooie woorden voor Chabot en Fischer. “Nu volhouden Sander.” Julian Chabot complimenteerde ik ook. “Het moet wel steeds beter.” Hij grijnsde met die gemene muil van em. Daar had je Kramer. Ik: “Vorig seizoen toen jij op de bank zat en bij een achterstand niet eens mocht warmlopen, weet je nog wat ik zei?” Nee natuurlijk weet hij dat niet Semper. Halve zool, denk je nou heus dat hij dit nog weet? Ik toen: “Gaan we je nog zien vanmiddag.” Kramer trok destijds een grimas en zei dat hij dit niet wist.

Nu staat hij hier en gaat voor ons de goals maken. Michiel Kramer staat voortaan in de basis. Duidelijkheid! Loris Brogno ontbrak vandaag. Hij was vannacht vader geworden. Gefeliciteerd Loris. Alles goed met vriendin Beverlly Van Petegem? Al een felicitatie van Alex Pastoor gehad?

Hé daar hebben we teammanager Leen van Steensel. Ik: “Ik weet nu het verschil tussen Excelsior en Sparta.” Leen: “En dat is?” Ik: “Bij Excelsior geeft men schouderklopjes, hier niet.” Leen liep weg en wist ook niet wat hij hiermee aanvangen moest. Tis toch zo. Een eenvoudig woord van waardering kan wonderen doen. Waarom altijd zo zuinig? Wist u trouwens dat Van Steensel heeft gesolliciteerd als trainer bij v.v. Capelle. Dat meldde het AD/RD al enige tijd geleden.

Ondertussen kwam AD-verslaggever en Sparta-watcher Dennis van Bergen binnen. Ik: “Koffie Dennis?” En liep naar de plek waar het zwarte genot te krijgen was. Jammer dat ik hem dit moet aanbieden, dit is toch een taak van communicatie-medewerkers? Ik sprak Paulo den Hartog erop aan. Zelf lurkte die aan een kop koffie. Journalisten bood hij niks aan. Slecht...slecht. Dit vertelde ik hem in bedekte termen. Ik: “Wat is de eerste levensbehoefte van de mens?” Hij wist het antwoord niet. Ongelofelijk toch? Daar kwam Martijn Krabbendam van VI. Ik: “Hoeveel goals gaat Kramer maken Martijn? De Rotterdamse verslaggever van VI was duidelijk: vijf. Opeens hoorde ik duidelijk de stem van Paolo . “Koffie Martijn? Yes! Sparta is godzijdank toch een lerende organisatie. Waarvan akte.

Ondertussen hadden we nog geen goal gezien. En ook de voorzetten op Kramerinho ontbraken tot op heden. Daar ging Miquel Nelom diep, maar de pass vooruit ontbrak. Vergeefse moeite. Dit moet nu toch echt beter worden hoor. We hebben in Nelom, Holst, Ahannach, van Moorsel allemaal spelers die een voorzet kunnen geven. Dick verweet Sparta afgelopen zaterdag na afloop, dat spelers allemaal in de bal willen komen. Er is niemand die diep wegloopt. Dit moet eruit. En terecht.

Ik deelde bovenstaande situatie met Leo Beenhakker die een sigaar tevoorschijn toverde en deze opstak. Leo: “Tegenwoordig zie je op links een rechtspoot en op rechts een linkspoot. Dan hebben wij het zeker altijd verkeerd gedaan.” Typisch Leo, mooie vent. Ai, daar kreeg Mark Veenhoven steenhard een bal tegen zijn paasei. Hij bleef even liggen. Na adequate behandeling van de medische staf in de persoon van Ronald Hanstede was het wijzer om de training van Mark voortijdig te beëindigen. Prima vent, die Hanstede. Aan hem ligt het zeker niet.

Uiteraard ging het bij de vaste watchers hoe de opstelling eruit zal zien. Watcher: “Ik denk dat Dick met Friday, Kramer en Ahannach gaat spelen.” Andere watcher meende dat Kramer puur als pinchitter gebruikt zal worden. Daar hebben we Roy Kortsmit. Leo zei hem dat hij straks effe een bakkie moest komen doen. Niet moeilijk te raden waar dit gesprek over zal gaan. Huth doet het prima dus Roy zal effe geduld moeten betrachten. Zijn tijd komt heus nog wel.

Voor nu moet alles wijken voor het ultieme doel: handhaving en het liefst rechtstreeks. Drie punten zondag zouden daarbij reuze helpen. Sterker nog, het zou een boost geven. Iedereen binnen Sparta lijkt hiervan doordrongen. Er zijn reeds 188 uitkaarten verkocht. Dit aantal is groeiende. Komaan Sparta-spelers geef ons zondag een overwinning.Share |
comments powered by Disqus