Maandag 05 November 2018 - 14:56

Training van de huidige koploper

De lucht boven ons Kasteel had vandaag dezelfde kleur blauw als de tattoo op het bovenbeen van de streaker in de wedstrijd Rijnsburgse Boys-AFC. Natuurlijk werd er weer volop bespiegelt en voor- en nabeschouwt door de vaste watchers. Wat opviel was dat vandaag vele spelers afwezig waren. Bart Vriends liep zijn rondjes met bal, maar volgens welingelichte kringen gaat deze blessure nog zeker twee weken duren.

NEC uit is het richtpunt voor hem. Brengt ons op een ander punt. Voor die wedstrijd houden we helemaal geen spelers over. Komt door al die interlandverplichtingen. Volgens een van de vaste watchers dient dringend een lobby in gang gezet te worden om deze exodus van spelers te voorkomen. “Te beginnen op ITWM.’’ Waarvan akte.

De krankzinnige wedstrijd van afgelopen vrijdag passeerde de revue. Ja het was een fout van Henk Fräser om het koppel Harroui/Duarte uit elkaar te halen ten faveure van Stijn Spierings. “Dat moet je niet doen. Je moet altijd wisselen met zo weinig veranderingen. Nu viel het elftal uit elkaar. We hadden geen grip meer zoals het eerste half uur.”, luidde het. Mohamed Rayhi zullen we dus moeten missen vrijdag. Hij stond vandaag ook niet op het veld. Onbekend wie z’n plek moet innemen.

Wellicht dat Edouard Duplan nu aan spelen toe komt? Hij trainde vandaag erg goed en lijkt super gemotiveerd. Fanty Dabo lijkt ook op de weg terug. Hij deed vandaag alles mee. Toen hij in de partij een goede voorzet gaf waaruit werd gescoord gingen de handen op elkaar. Dat uit de erop volgende aanval een goal aan zijn kant ontstond was dan weer minder. De vaste watchers zien liever Janne Saksela als rechtsback. “Veel meer gif.’’

Roy Kortsmit trainde vandaag ook erg goed. “Hij heeft ons er wederom doorheen gesleept, dat mag ook weleens gezegd worden. Hij keept te weinig uit z’n goal. Ja maar, welke keeper doet dit nog vandaag de dag? Iedere keeper maakt weleens ketsers. Hebbie die gozer van ADO Den Haag nog gezien? Ook een zeer matig elftal hoor dat ADO.’’ Ook het mannetje bij de tweede paal neerzetten bij een corner van de tegenpartij kwam voorbij. “Keeper pakt de eerste paal en dan is de tweede tenminste gedekt. Bij een ongelukkig afvallende bal staat er dan toch een vent.’’

Tja Spartanen, u hoort het alles en iedereen werd weer de maat genomen. De streaker kwam voorbij en er werden grapjes gemaakt over de stroomuitval in de Kuip. “Kunnen we die vent die gisteren in de Kuip de boel saboteerde over twee weken niet naar NEC sturen?” Vandaag geen Halil Dervisoglu en ook geen Youssef el Kachati. “Fraser zal vrijdag toch zeker wel vanaf het begin met Lars en Halil starten?”, sombert een vaste watcher. Zou zomaar kunnen.

Het mindere functioneren van Royston Drenthe kwam ter sprake. “Je kan hem het best op linksbuiten zetten, dan hoeft hij niet zoveel meters te maken. Zijn overtredingen, waar hij tot nu toe goed mee weg kwam, mede ingegeven door zijn status, gaan onherroepelijk een keer tegenzitten.”

De week is nog lang. Vrijdag pas moeten we tegen de onderste. Onderschatting ligt op de loer. Bij het weggaan, liep ik langs het krachthonk alwaar Sparta onder 19 de training afwerkte. Mooie gelegenheid om ze te feliciteren met de prachtige 1-3 overwinning bij Feyenoord afgelopen zaterdag. Mo Tahiri, maker van 0-1 en Bradly van Hoeven deden van zich spreken. Efficiënt met de kansen om springen is ook een kunst die deze youngsters klaarblijkelijk beheersen. Ook daar zit toekomst prima hoor, Spartanen.

Mogelijk dat we straks noodgedwongen moeten putten uit deze leeftijdsgroep tegen NEC? We gaan voor de lobby van uitstel van het duel tegen NEC waarin wij een keur van spelers moeten missen. Het zal toch niet? Tot donderdag dan wordt er weer openbaar getraind. Dan weten we wellicht meer.Share |
comments powered by Disqus