Maandag 18 November 2019 - 22:45

Tips voor als je met de auto naar het stadion komt

(Partnerbijdrage)

Als Sparta thuis speelt komen er veel bezoekers met de auto richting het Kasteel. Dat is ook logisch, want het Sparta Stadion is voor veel mensen goed bereikbaar met de auto. Waar kan er bij het stadion geparkeerd worden? En zijn er ook nog alternatieven?

Parkeren bij het stadion

Op wedstrijddagen is het altijd een drukte van jewelste op de parkeerterreinen rondom het Kasteel. Bezoekers mogen alleen bij het stadion parkeren als zij in het bezit zijn van een parkeerkaart. Deze kaarten worden alleen verstrekt aan sponsors van Sparta Rotterdam. Parkeren op het Sparta terrein is alleen toegestaan in de parkeervakken voor het stadion. Als alle vakken bezet zijn, dan is er nog de mogelijkheid te parkeren aan beide zijdes van de Horvathweg. De politie is regelmatig aanwezig om de geparkeerde auto’s buiten de vakken te bekeuren. Ook mindervaliden kunnen op wedstrijddagen nabij het stadion terecht. Zij kunnen met een officiële gehandicaptenparkeerkaart langs de gele gestreepte lijn langs het trottoir van de Spartastraat parkeren.

Betaald parkeren rondom het stadion

Rondom het Sparta stadion kunnen bezoekers alleen betaald parkeren. Er moet op werkdagen en zaterdagen tussen 09.00 en 18.00 uur betaald worden. Het is ook mogelijk om de auto te parkeren op het parkeerterrein van de Nelle Fabriek in Rotterdam. De beheerder van dit terrein is ParkBee. Bij deze parkeergarage kan men alleen betalen met de Parkmobile App.

Gratis parkeren in de wijk

Supporters kunnen hun auto gratis parkeren op bedrijventerrein Spaanse Polder in Rotterdam. Zij mogen hun auto niet voor een uitrit parkeren. Rondom het stadion zijn helaas geen vrije parkeerplaatsen. De Spaanse Polder is per auto zeer goed bereikbaar via de afslagen op de A20 en de A13.

Openbaar Vervoer

Uiteraard is het ook mogelijk om met het openbaar vervoer naar het stadion te komen. Tramlijn 8 en buslijn 38 stoppen naast het stadion, wel zo makkelijk! Ook tramlijn 4, 21 en 23 stoppen vlakbij het stadion. Het is ook mogelijk om de metro te nemen. Metrohalte Marconiplein is op slechts vijf minuten loopafstand van het Kasteel.

Is parkeren rondom het Sparta stadion veilig?

Veel mensen durven hun auto niet in de buurt van het stadion te parkeren. Dat is wel enigszins begrijpelijk. Als men aan voetbalwedstrijden denkt, dan zien ze vaak grote hordes voetbalfans voor zich die vuurwerk afsteken en schade aanbrengen aan allerlei voorwerpen, zoals auto's. Gelukkig valt dit in de praktijk reuze mee. Het is natuurlijk wel verstandig om de auto goed te verzekeren. Autobezitters met een WA-verzekering, de goedkoopste autoverzekering, zijn alleen verzekerd voor schade die zij aan andere voertuigen aanbrengen. Mensen die in het bezit zijn van een allriskverzekering, zijn ook verzekerd tegen schade aan de eigen auto. Het is verstandig om via een vergelijkingswebsite op zoek te gaan naar de goedkoopste autoverzekering mét een allrisk-dekking.Share |
comments powered by Disqus