Woensdag 27 Maart 2019 - 06:19

Stadionuitbreiding moet anders

Stadionuitbreiding moet anders

Het is altijd lastig een goed moment te zoeken om aan dit onderwerp een artikel te wijden. Immers, zodra de focus bij Sparta niet volledig op het voetbal ligt, worden de resultaten minder zo hebben we gezien in de periode half december - eind januari. In deze periode werd precies de 11 punten achterstand opgebouwd die we nu nog achter staan op –helaas– de nieuwe Keuken Kampioen FC Twente.

Maar goed nu zit er nog een ruime maand tussen op weg naar de super belangrijke nacompetitie wedstrijden voor een plaats in de Eredivisie dus daar gaan we !

De twee ielige rijtjes zitplaatsen voor supporters die Sparta wil toevoegen aan de drie zijden van ons stadion zou iets zijn waar we binnen een jaar na realisatie al spijt van gaan krijgen. Ondanks de magere jaren die Sparta achter de rug heeft groeit de aanhang gestaag verder en is zeker op de DN behoefte aan het volledig doortrekken van de tribune naar de rand van het veld waardoor er 6 tot 7 rijen bijkomen. De gracht is met 3˝ a 4 meter vrij groot en dat moet passen. Bovendien zal dat op TV zeer uitnodigend eruit zien en voor tegenstanders zal Het Kasteel een uitwedstrijd worden die met publiek boven op het veld als lastig wordt ervaren.

Je zou de bestaande trappen om op de tribune komen in tact kunnen laten en deze met elkaar moeten verbinden waardoor er vanaf deze ‘kleine promenade’ een plekje kan worden gevonden op de onderste rijen en uiteraard naar boven naar de huidige plaatsen. De gang die onder de ‘promenade’ ontstaat is weliswaar niet groot maar is net voldoende om er standjes voor eten en drinken in onder te brengen. Eventueel zou dat gedeelte (de gang die goed verlicht zal moeten worden!) ook enigszins verdiept moeten worden zodat er meer ruimte ontstaat. De huidige toiletten blijven hierbij ook bereikbaar.

Deze optie moet zeker onderzocht worden op haalbaarheid zowel technisch als financieel. Met deze optie zou je de stadionuitbreiding tevens in fases kunnen uitvoeren. Eerst de DN en bij gebleken belangstelling* daarna de Kasteeltribune (kant DN) en later de andere zijde met als laatste de BDK.

*In onze regio Groot Rijnmond wonen 1,5 miljoen mensen. Ik ben ervan overtuigd dat Sparta in staat moet zijn minimaal 1% hiervan tweewekelijks tot een stadionbezoek aan Het Kasteel te verleiden.

De stadion capaciteit wordt met dit plan na uitvoering van alle fases hoger dan in het in december gepresenteerde plan wat mijns inziens nodig is wil traditieclub Sparta mee (blijven) doen op het hoogste niveau in Nederland. Zeker met de te verwachten inkrimping van de Eredivisie wordt het taak een capaciteit van minimaal 15 tot 17.500 toeschouwers te hebben anders ga je het gewoon niet redden als Betaald Voetbal Organisatie.

Paul LaseeShare |
comments powered by Disqus