Zaterdag 11 Maart 2017 - 09:15

Sparta: van vechtende leeuwen tot piepende schoothondjes

Het contrast kon niet groter zijn: tegen Feyenoord speelden we vol bravoure en vochten we voor iedere meter, tegen Vitesse liepen we rond als bibberende beginnelingen en lieten we ons op alle fronten overklassen. Het is niet te bevatten...

De prestatie die de heren op de mat legden kwam totaal onverwacht. De kans op punten in Arnhem was weliswaar niet al te groot, maar gezien de bekerwedstrijd tegen Vitesse en het duel tegen Feyenoord mocht verwacht worden dat onze club haar huid duur zou verkopen.
Maar daar kwam dus weinig van terecht. Vooraf liet een speler nog weten 'dat we een appeltje te schillen te hebben' met de Arnhemmers, maar al snel bleken dit loze woorden te zijn, want Sparta speelde echt onthutsend zwak. We werden overrompeld, overklast en te kakken gezet.

Ongeloof
De meer dan 400 meegereisde Spartanen zagen het op het uitvak vol ongeloof aan. Hoe kon het kwaliteitsverschil z groot zijn? Een paar dagen eerder nog de tegenstander bestreden met alle mogelijke middelen en nu als makke schapen naar de slachtbank.
Want daar leek het wel op. De spelers toonden overduidelijk dat ze geen zin hadden in deze wedstrijd. Het baltempo was onthutsend laag, er werden zeen van ruimte weggegeven, duels werden halfzacht uitgevochten en individueel werden er nogal wat fouten gemaakt.

Bereidwillig
Vitesse waande zich in het maar matig gevulde eigen huis (ook bij deze club erg veel lege plekken, een reden voor onze club om zeer voorzichtig te zijn met de uitbreidingsplannen gezien het teruglopende stadionbezoek in Nederland) als een vis in het water. De Arnhemmers speelden met onze club en liepen met de bereidwillige hulp van onze eigen spelers (we noemen geen namen) uit naar een forse 4-0 voorsprong.

De trainer zag zich dus voor de zoveelste keer dit seizoen genoodzaakt in te grijpen en sneed de rotste plek in de vorm van Dumfries weg en verloste de totaal gesoleerd staande Pogba uit zijn lijden. Het hielp niet veel, want onze club bleef onthutsend zwak. Het was enkel aan Vitesse te danken dat de score niet tot recordhoogtes opliep; de thuisclub leek het verder wel te geloven en speelde zonder al teveel zweetdruppels te verkwisten de wedstrijd uit. Er werd gelukkig voor ons dan ook nog maar n keer gescoord, al blijft 5-0 natuurlijk een veel te grote nederlaag.

Slechte dienst
De spelers bewijzen de club een slechte dienst met deze schandalige prestatie. Niet alleen staan we nu aardig voor lul in heel voetbalminnend Nederland, ook doet de score ons doelsaldo geen goed. En dat kan aan het einde van de rit nog wel eens bepalend worden.

Mochten spelers en trainers onverhoopt een gebaar willen maken door de toegangskaartjes van de 400 belazerde Spartanen op het uitvak te vergoeden, doe geen moeite. Steek die 2,50 per persoon maar op een plek in het lichaam waar de zon niet schijnt of, beter nog, stort het totaalbedrag maar op de rekening van een goed doel.

Volgende week de zes punten pot tegen Heracles, het valt te hopen dat er dan met meer geloof en inzet gespeeld gaat worden.Share |
comments powered by Disqus