Vrijdag 19 April 2019 - 23:07

Sparta wint in matig duel van Helmond Sport

Na de zeperd in eigen huis tegen TOP Oss zal Sparta revanche willen nemen. Op een meer ideaal moment kan nummer negentien Helmond Sport dan ook niet komen. De ploeg van Rob Alfen kent een bedroevende serie en staat alleen boven het nog slechter presterende Jong Utrecht. Dit moet dus kanonnenvoer worden voor Sparta

Henk Fršser heeft besloten om de opstelling om te gooien. Keeper Roy Kortsmit wordt vervangen door Tim Coremans en Lassana Faye wordt vervangen door Dries Wuytens die centraal staat. Dirk Abels verhuist hierdoor naar de linkerkant. Rayhi bleef uit voorzorg op de bank, hierdoor kwam er plaats voor Laros Duarte. Deroy Duarte schuift een linie naar voren. Het spitsenduo Veldwijk en Ache blijft staan.

Stuk sterker

Het krachtsverschil tussen de nummer twee en de nummer negentien van de KeukenKampioen divisie was direct zichtbaar. Met alle respect voor de tegenstander uiteraard, maar die raakte werkelijk geen knikker. Het duurde niet lang voordat Sparta een gaatje gevonden had in de achterhoede van de Helmonders en het creŽerde de ene kans na de andere. Na een kwartier spelen was het al raak. Een vloeiende aanval over de rechterkant van het veld bracht Harroui in stelling om van dichtbij de openingstreffer te maken. Hij faalde niet en het werd 1-0. Acht minuten later was het Veldwijk die de 2-0 tegen de touwen schoot. Een afgezwaaide corner van Laros Duarte bracht Auassar in stelling om de trekker over te halen. Dit schot werd geblokt en Veldwijk mocht in de rebound zijn twintigste van het seizoen bijschrijven.

Handrem

Na de tweede treffer van de avond bleef Sparta de weg naar voren zoeken. Dit deden zij minder overtuigend dan voor de doelpunten van Harroui en Veldwijk. Desondanks had Sparta niets te duchten van het zwakke Helmond Sport. De ruststand van 2-0 was dan ook zeer terecht en Helmond Sport mocht blij zijn dat het bij slechts deze tegentreffers bleef.

Slordig

Na rust vond iedereen het wel best, dit liet het schouwspel wel te wensen over. Sparta speelde de tweede helft zeer slordig. Het creŽerde wel voldoende kansen, maar de scherpte ontbrak. Het inbrengen van Drenthe en Dervisoglu in korte tijd hielp niet het spel te verbeteren. Naast het gevaar wat Dervisoglu met zich meebrengt is hij er niet beter van geworden na zijn prijs van ĎBeste talentí. Drenthe speelt soms als een kip zonder kop en liep, zeker in deze wedstrijd, tegen een heel onnodige gele kaart aan.

Uiteindelijk vielen er nog doelpunten. Dervisoglu bekroonde zijn invalbeurt met een goede steekbal op de doorgelopen Veldwijk die oog in oog met de doelman rustig bleef. 3-0. Helmond mocht ook een doelpunt maken. Zwak verdedigen werd afgestraft door Juul Respen die geheel vrijstaand de aansluitingstreffer binnen mocht schieten. Schandalig eigenlijk dat wij een doelpunt tegen kregen, maar dat overkomt de beste.

Al met al wordt deze wedstrijd natuurlijk gezien als een oefenpotje. Sparta hoefde niet groots te spelen om de drie punten te pakken, maar dit spel geeft onzekerheid voor de toekomst. Laten wij hopen dat dit enkel was om krachten te sparen voor de grote finales. Maandag een veel zwaardere test op de Herdgang. Jong PSV zal een stuk taaier zijn dan Helmond Sport.Share |
comments powered by Disqus