Zondag 02 April 2017 - 08:31

Sparta stelt teleur op verjaardag

Verliezen mag en kan altijd natuurlijk, maar geef de supporters dan wel het gevoel dat er alles aan is gedaan om toch een goed resultaat te behalen. Tegen PSV kregen we dat gevoel allerminst, want al vanaf het prille begin merkte je dat er op 1 april niets te halen viel.

PSV bleek enkele maten te groot voor Sparta. Daar is niets verrassends aan, maar waardeloos is het wel dat we niet dezelfde 'kampfgeist' als eerder dit seizoen tegen PSV toonden en met diezelfde over-mijn-lijk mentaliteit als tegen Feyenoord speelden.

Slapjes
Vanzelfsprekend ging Sparta met de beste bedoelingen het veld in, en streed het daar waar nodig voor iedere meter, maar toch... Het was allemaal wat slapjes dit keer en werd het met het verstrijken der minuten duidelijker dat PSV met de punten aan de haal zou gaan.

Teveel spelers speelden onder hun normale niveau waardoor we als team op diverse fronten tekort kwamen. Vooral de laatste linie viel tegen, maar ook het middenveld liet steken vallen. Mede daardoor konden we aanvallend maar weinig uitrichten omdat onze spitsen weinig goede ballen kregen.

Vraagtekens
Maar om alles wat fout ging op Sparta af te schuiven is niet terecht. PSV was gewoon een klasse beter dan ons, en liet dat geregeld zien. Hun spel verliep sneller, ze wonnen meer duels en hadden daardoor grote delen van de wedstrijd controle over de wedstrijd. Een voorsprong kon dus niet uitblijven en die kwam er ook.
In de 21e minuut werd een strak schot van Locadia ons fataal. Een mooie goal, maar wel een die dankzij de bereidwillige medewerking van onze club tot stand kwam. Want bij de enorme ruimte die we weggaven en het niet kordaat ingrijpen mag je de nodige vraagtekens zetten.

PSV vond het allerminst erg en vond het ook wel OK dat Sparta na de 0-1 niet in staat bleek het initiatief over te nemen. De Eindhovenaren bleven de betere partij op het veld waardoor onze wapenfeiten in de eerste helft beperkt bleven tot een drietal afstandsschoten op doel waarvan die van Floranus de meest gevaarlijke was.

Eigen schuld
PSV liep kort voor affluiten nog verder uit. Wederom was dat een gevalletje 'eigen schuld'. Dit keer ging van Drongelen flink in de fout door de bal knullig in de buurt van het strafschopgebied te verliezen. PSV strafte de blunder genadeloos af, 0-2.

De 0-2 bleek de genadeklap geweest te zijn, want al vrij snel in de tweede helft werd duidelijk dat we het niet zouden gaan redden. Sparta probeerde het wel, maar omdat het echte gif ontbrak, we ook uit stilstaande situaties niet gevaarlijk werden (neem die hoekschoppen eens wat beter Dijkstra!!!) en het inbrengen van Goodwin en breekijzer Pogba geen nieuw elan bracht, speelde onze club een kansloze wedstrijd.

Blij
Daarbij mochten we blij zijn dat blunders van onze kant niet door PSV werden afgestraft. Zo werd een verkeerde pass van Kortsmit ons niet fataal en stak het arbitrale trio ons de helpende hand toe door in een domme terugspeelbal van Dumfries een buitenspelgeval van PSV te zien. Daardoor bleef het 0-2 ( ook omdat Kortsmit door prima reddingen twee bijna zeker lijkende goals voorkwam).

Maar de Eindhovenaren lagen er niet van wakker van. PSV hield in een lage versnelling de wedstrijd onder controle en speelde zich professioneel en zonder veel zweetdruppels te verspillen naar een terechte zege.
Daarmee werd onze 129e verjaardag er een om snel te vergeten.

Op naar Heerenveen, hopelijk weten we in Friesland op dinsdag 20.45 uur (!!) beter voor de dag te komen.
Groot respect voor de Spartanen die ondanks de dag en aanvangstijdstip daar naar toe reizen!Share |
comments powered by Disqus