Zondag 16 April 2017 - 08:42

Sparta in grote zorgen

Het is 1 minuut voor 12 voor Sparta. Wie de wedstrijd tegen Roda heeft gezien moet tot de conclusie komen dat minimaal het ontlopen van de nacompetitie al een bijna niet uit te voeren opdracht is. Sparta is in de huidige vorm ten dode opgeschreven.

Het is een hard oordeel, zeker gezien de prestaties van de meeste mede degradatie kandidaten. Zij slagen er momenteel wel in om de mouwen op te stropen en goede resultaten te behalen. Zo won Excelsior van de nummer 5 en vocht ADO zich naar een gelijkspel tegen de nummer 3.

Verbazingwekkend
Ook Roda bleek een maatje te groot, en dat mag eigenlijk verbazingwekkend genoemd worden, want tegen onze club speelden zij allerminst imponerend. Het geeft echter te denken dat een beetje inzet en werklust al fataal bleek voor Sparta dat als geheel labiel oogt.

Sparta slaagt er momenteel niet in om de mouwen op te stropen, daarbij lijkt het zelfvertrouwen op een laag pitje te staan waardoor teveel spelers niet goed in hun vel zitten en als gevolg daarvan de nodige persoonlijke futen gingen maken. Dat leidde tot een onoverbrugbare achterstand. Roda kwam vrij simpel op voorsprong, verdubbelde die voorsprong in de tweede helft en leek fluitend de wedstrijd uit te kunnen spelen.

Paniek
Maar om onverklaarbare redenen raakte Roda in paniek. Zo rond de 70e minuut zagen we even het licht (tot dan toe waren we niet verder gekomen dan een mislukt schot op doel van Breuer en een bal op de paal van Van Moorsel) en kwamen middels een mooie treffer van invaller Verhaar weer terug in de wedstrijd.

Je zou zeggen dat dat alle reden zou zijn om een slotoffensief in te zetten, maar dit futloze Sparta bleek daartoe niet in staat. Ook al gingen ze bij Roda soms opzichtig in de fout (iets dat leidde tot fluitconcerten op de tribunes), we profiteerden er niet van. Het slotoffensief doofde daarom als de spreekwoordelijke nachtkaars.

Roda kon daarna zelfs nog verder uitlopen; ook aan deze goal gingen weer de nodige fouten vooraf. De dik 500 Spartanen zagen het op het uitvak gelaten aan.

Hoe nu verder?
Vorige week vroegen we ons op deze plaats af hoe nu verder te gaan. Ook deze week dezelfde vraag. Slagen we erin op eigen kracht uit de zorgen te komen of moeten we hopen op het falen van de concurrentie? Het zal er wel op uit draaien dat het een combinatie van beiden gaat worden. Sparta zal ergens wat punten moeten sprokkelen en verder maar hopen dat andere degradatiekandidaten volop falen.

Maar dat zal allemaal nog lastig worden. Sparta oogt als een geslagen hond, of verzopen kat zo u wilt, terwijl alleen NEC (en Go Ahead?) er nog slechter aan toe lijkt te zijn dan ons.

Het zijn barre tijden voor de supporters die dit paasweekeinde hoopten op de herrijzenis van Sparta, net zoals onze lieve heer dat ooit gedaan schijnt te hebben. Wellicht dat Pastoor voor een wondertje kan zorgen zodat die wederopstanding een weekje later plaats gaat vinden. We wensen hem veel wijsheid, iets dat hij wel kan gebruiken gezien zijn warrige beleid dit seizoen!Share |
comments powered by Disqus