Dinsdag 29 Oktober 2019 - 22:47

Sparta - FC Volendam, voorbeschouwing

Scheidsrechters, na afgelopen zondag hebben we er niet veel mee. En dan vooral de Varren niet. Vandaar dat we ons bij het melden van de wedstrijdleiding beperken tot de 33-jarige scheidsrechter Jochem Kamphuis en zijn assistenten Honig en De Nas. Geen heerschap en geen varren. De aftrap op Het Kasteel is om 20:45 uur. Het duel wordt live uitgezonden op het open kanaal van FOX.

Ook geen Zakaria El Azzouzi morgen op Het Kasteel. De aanvaller van FC Volendam, met een Sparta-verleden is de komende maanden niet inzetbaar, vanwege een zware knieblessure, die hij opliep op de training. El Azzouzi was in zijn eerste maanden bij FC Volendam een vaste basiskracht in het team van trainer Wim Jonk. Hij scoorde tot nu toe één treffer.

FC Volendam startte de competitie goed, maar gleed af. Momenteel staat het Andere Oranje 13e met 15 punten na 12 wedstrijden. Dat zegt natuurlijk helemaal geen paling voor de wedstrijd tegen Sparta. Bekervoetbal bevat altijd verrassingen. Kijk maar naar de wedstrijden van dinsdagavond. Helmond Sport en FC Den Bosch liggen eruit door amateurclubs. FC Emmen, toch een concurrent van Sparta in de Eredivisie had het moeilijk met NAC. Het verloor met 3-2.

Historie

FC Volendam spreekt van een wedstrijd die om te smullen wordt. Gezien de historie van de onderlinge wedstrijden geloven we dat graag. In de geschiedenis van het nationale bekertoernooi werd al twaalf keer gelijk gespeeld. 26 juni 1958, is zo’n datum die oppopt bij het onderling treffen. In een zinderende bekerfinale won Sparta met 4-3 van FC Volendam. Jaap Smit (what’s in a name) en Dick Tol scoorden toen voor Volendam. Quizvraagje: wie scoorden er voor onze club? Archivaris Schouten is uitgesloten van deelname.

In 1979 werd het in Volendam 0 – 0, waardoor een replay nodig was om een winnaar te bepalen. Door doelpunten van Wim Kwakman en Frank Kramer won FC Volendam de replay met 2 - 0. In de laatste drie ontmoetingen was een verlenging of waren strafschoppen nodig om tot een winnaar te komen.

De wedstrijd twee jaar geleden kunt u zich toch nog wel heugen? Thomas Verhaar zette Sparta op voorsprong, Bert Steltenpool trok de stand binnen twee minuten weer recht. Na de misser van Volendam-speler Rihairo Meulens in de strafschoppenserie schoot Sherel Floranus ons naar de kwartfinale. 25 september 2007 dan. Na 120 minuten voetbal stond er 4 - 4 op de borden. In de aansluitende strafschoppenserie gingen we met 2 - 4 heel laat weer naar huis. Quizvraagje 2: wie scoorde de beslissende strafschop en welke keeper hadden we toen op doel.

Vorig seizoen vloog Sparta al snel uit de beker. In de eerste ronde werd tegen de amateurs van Noordwijk uit met 3-2 verloren. Ook het bekeravontuur voor Het Nieuwe Oranje strandde in de eerste ronde. Willem II won met 2 - 1.

FC Volendam

In Volendam hebben ze onlangs Volvo Ton van Kuyk gestrikt voor de businessclub van FC Volendam. Afgelopen vrijdagavond werd tegen Jong AZ 3-2 gespeeld. Leslie Duijn ondertekende het eenjarige sponsorcontract. Op de website van FC Volendam staat deze reden. “Afgelopen seizoen ben ik door accountmanager Jack Tuijp benaderd en uitgenodigd bij FC Volendam. Ik raakte geïnteresseerd in het brede netwerk van de club en toen ik voor het eerst de Businesslounge binnen kwam dacht ik: wauw, hier gebeurt het. Hier moet ik bij zijn", aldus Duijn. "De mensen die er rondlopen en de gezellige sfeer bij thuiswedstrijden spreken mij aan. Met de nieuwe sportieve ontwikkelingen reken ik dan ook op een mooi seizoen.”

Nog geen vakantieplannen? Ga de dijk op. Het gebeurt immers in Volendam! Kans om Nick én Simon te zien. Of Jan Smit, zusje Monique, Gerrie Mühren, Jaap Buijs (waarschijnlijk bij N&S), makelaar Keje Molenaar, Anny Schilder, Carla Braan, Johan Steur (die zit nog bij de club) Jan Dulles, Jaap Kwakman, Kees Tol, Martine Bond of speler Darius Johnson.

Laatstgenoemde wordt voor de bekerwedstrijd hoogstwaarschijnlijk vervangen door Derry John Murkin. In het partijspel op de laatste training speelde deze Engelse buitenspeler met de reservespelers, meldt het Noord-Hollands Dagblad. Weten we dat ook weer. In het reserveteam speelde ook Alex Plat. De middenvelder speelde sinds de wedstrijd tegen Jong PSV op vier oktober geen minuut meer door een scheenbeenblessure. "Hij heeft vandaag en gisteren weer volop meegetraind dus dat ziet er weer goed uit", zei een opgewekte Wim Jonk. "Ik ben blij dat de meeste jongens weer terug zijn. In de beker valt altijd wat te halen. Op papier zal je zeggen dat het een moeilijke wedstrijd wordt, maar voor ons is het ook een mooie uitdaging om daar wat uit te halen."

Jonk ziet de beker als een leuke onderbreking van de competitie. "Sparta is een uitstekende tegenstander die het goed doet in de eredivisie. Het is voor de jongens ook een mooie uitdaging om te kijken waar ze staan”, aldus Jonk.

Vermoedelijke opstelling FC Volendam:

Bakker, Betti, Marco Tol, Van de Ven, Smal, Visser, Doodeman, Antonucci, Duin, Vlak, Murkin.

Sparta Rotterdam

De bekerwedstrijd komt op een ideaal moment. Kan Henk Fräser (ja, we weten dat hij genoemd wordt op Zuid), de hoofden fris maken na de nederlaag tegen FC Utrecht. Voetballend viel het tegen de ploeg van John van den Brom zondag niet mee. Gaat er tegen een makkelijke tegenstander ook makkelijker gevoetbald worden. ‘Een supporter van #sparta in Den Bosch is kennelijk teleurgesteld in de club”, twitterde AD-journalist Tijani Goullet dinsdag toen hij een Sparta-petje vond in de Brabantse hoofdstad. Petje af voor onze club. Zullen we dat woensdagavond na de wedstrijd kunnen zeggen.

Op Het Kasteel is Sparta vaak de baas over FC Volendam. 28 keer wonnen we, 5 keer werd gelijkgespeeld en 9 keer namen de Volendammers de drie punten mee uit Spangen. Dan hebben we het niet louter over de beker. Vorig seizoen won Sparta in de competitie met 2-0 van FC Volendam. Halil Dervisoglu maakte beide doelpunten. Dat waren ook zijn eerste officiële doelpunten in het eerste elftal.

Wij van itwm denken dat Dervisoglu tegen Volendam in de basis start. Met naast zich in de spits Ragnar Ache. Waarom zou de heerlijk conservatieve Fräser ook gaan wisselen? Smeets doet waarschijnlijk niet mee. Veldwijk komt in de 70e minuut.

Vandaar dat we deze vermoedelijke opstelling geven:

Harush, Abels, Vriends, Mattheij, Faye, Auassar, Harroui, Rayhi (al zou die weleens gewisseld kunnen worden voor Duarte) Rigo, Ache en Dervisoglu.Share |
comments powered by Disqus