Donderdag 28 Februari 2019 - 16:55

Semper ziet Drenthe uitvallen en pakt biljetten

De lucht boven ons Kasteel was vandaag niet zo blauw als gisteren, toen ik heerlijk in het zonnetje zat op het terras van snackbar Maxima, gelegen aan het Stadhoudersplein. Hasan, de eigenaar, wilde graag wat aan Sparta-exposure doen. Zo vroeg hij mij naar de roemruchte raambiljetten die hij altoos zag hangen bij de glashandel, een paar deuren verderop. Hij wilde ook van die prachtige raambiljetten in zijn zaak. Ik heb mij opgeworpen en hem toegezegd dat ik dit voor hem zou gaan regelen. Zo gezegd, zo gedaan. Dus vanochtend even langs bij de commerciële afdeling op de 4e etage teneinde het verzoek van Hasan over te brengen. Antecedenten overhandigd aan onze voormalige linksback Dave van der Meer. Hij bezwoer mij dat alles in orde kwam. Ik kon beneden bij Wesley van der Stam de biljetten voor de komende weken halen.

Op de gang bij de lift liep ik Pim Graute tegen het lijf. Pim is sinds 1963 lid van onze prachtige club en heeft al vele (vrijwillige) initiatieven achter zijn naam staan en nóg. Tot op de dag van vandaag.

Zo heeft hij het nu druk met het organiseren van het Oer Spartanen-diner dat gehouden zal worden op maandag 7 april. Een machtig mooie traditie. Maar helaas Pim, ik moet verstek laten gaan, want ik moet werken. Maar goed ook, want zeg nou zelf: wie wil er nu 4 uur met mij aan één tafel zitten?

De raambiljetten…“Wat kan ons dat nou schelen, Semper? De training man, daar kom je toch voor. Al dat gezeik van je over raambiljetten en diners, daarop zit niemand te wachten?’’

Bart Vriends was vandaag gewoon aanwezig. Ja echt waar, hij deed alles mee. Maar of hij kan spelen? Van Janne Saksela was nog geen spoor te bekennen en dit zal zo nog wel een tijdje blijven.

Zijn vervanger is Fankaty Dabo, die het afgelopen zondag uitstekend deed en zich ook lekkerder lijkt te voelen met het systeem van vier verdedigers op rij. Hij kogelde in de partij een bal met veel gevoel in de kruising. Hetgeen één van de vaste watchers deed uitroepen: “Dabo is los.”

Er zijn er hopelijk morgen tegen RKC meer los. Het zal nodig zijn. Naast een leuk weerzien met Fred Grim en vele ex-spartanen is RKC ook een goed voetballende ploeg. Emil Hanson, Mario Bilate en Stijn Spierings zijn goeie spelers. Vergeet niet dat daar ook nog Roland Bergkamp rondloopt. Goede spelers had Go Ahead afgelopen zondag ook. We kunnen toch stellen dat we hen met de rug tegen de muur hebben gezet. Daar kan geen frikadel iets anders over zeggen. Of kroket voor mijn part. Die hebben het dan vet mis.

De vaste watchers verwachten morgen eigenlijk hetzelfde recept en dezelfde opstelling. “Je moet een winnend elftal niet veranderen. Bovendien heb je in Auassar en Abels nu een linkspoot en een rechtspoot staan. Als Fräser gaat veranderen dan verwacht ik eerder dat Abels het slachtoffer wordt.”

Ai. Daar kreeg Royston Drenthe een flinke tik op de enkel te verduren. Hij bleef een tijdje liggen en moest de training voortijdig staken. Ja, er werd deze ochtend scherp getraind. De duels werden daarbij niet geschuwd. Waarvan akte. De jonge honden waren vandaag ook aanwezig. Bradley van Hoeven en Youssef el Kachati bliezen ook vandaag weer vrolijk hun partijtje mee. Goed om te zien. En leuk dat er zoveel talenten aan zitten te komen. Zo heb ik afgelopen zaterdag bij Jong Sparta genoten van Elayis Tavsan (2001), maar hij kreeg naar mijn idee de bal te weinig toegespeeld. Geweldige speler die nu al niet zou misstaan in de A-selectie. Die kan het niveau aan.

Let maar niet op mij lezeressen en lezers; sla af toe een beetje door in mijn zucht naar verjonging van de selectie. Mij kan het niet hard genoeg gaan. Maar zo werkt het niet. De training liep op zijn einde en het was inmiddels stervenskoud geworden.Share |
comments powered by Disqus