Dinsdag 13 November 2018 - 17:22

Semper pleit voor Marbus-El-Khattabi

Boven ons Kasteel in het novemberlicht en onder een bleek zonnetje, torenden vandaag levensgrote vraagtekens op. Spartanen, ik som ze even op. Bart Vriends en Mo Rayhi zijn geblesseerd. Daar kan een streep door. Maar ook Royston Drenthe oogde afgelopen zondag niet fris, waardoor de wissel met Halil Dervisoglu niet door ging. Hij greep naar zijn hamstring. Hoe is het ermee?

Deroy Duarte? Speelt mogelijk één helft op vrijdag met Jong Oranje. Kan hij zondag dan spelen?

Wij supporters denken van wel. Maar wie zijn wij? Wij hebben er niet voor doorgeleerd. Hoe zit het dan wél? Youssef el Kachati? Uitgenodigd voor Jong Marokko. Wanneer is hij terug? Janne Saksela? Uitgenodigd door de Finse bond. Hartstikke mooie beloning voor hem, maar wanneer is hij terug? Wie van de jongeren sluiten aan?

Allemaal vragen die ik voor u zal proberen te beantwoorden. Iets anders. Het alle ballen op Veldwijk/Dervisoglu-systeem (te vergelijken met Marbus-El Khattabi, kent u ze nog?). De lange bal, je ziet hem nauwelijks bij ons? En waarom niet? Geen idee. We willen van achteruit opbouwen De vraag is of we daar de spelers voor hebben. Centraal achterin hebben we wél mensen die je in staat acht de lange bal te hanteren. Adil Auassar en Dries Wuytens hoeven niet te voetballen. Bij voorkeur de bal achterin zo snel mogelijk bezorgen bij onze topscorers Lars Veldwijk en Halil Dervisoglu. Lars kopt door op Dervi. Of houdt vast en speelt de eromheen staande mensen aan.

Verhaar, Duarte, Drenthe, Harroui. Technisch vaardige spelers. Dus aanspelen die gasten… en dan snel de diepte zoeken. Hoe vaak zie je niet dat de lange bal komt. Lars kopt door, maar dat er niet geanticipeerd wordt?

De training van vandaag dan en het beantwoorden van vragen omtrent de personele problemen. Door de namen van Bart Vriends, Mohamed Rayhi, Ilias Alhaft en Ragnar Ache kan definitief een streep. Die zijn niet fit voor a.s. zondag. Royston Drenthe (hamstring) en de vandaag afwezige Dries Wuytens zijn twijfelgevallen. Daarvan wordt verwacht dat ze donderdag aansluiten bij de groep. Youssef el Kachati en Janne Saksela en Halil spelen twee interlands dus die komen pas volgende week weer in beeld.

Het goede nieuws is dat Gregor Breinburg fit is. Hij staat te trappelen om zijn oude werkgever NEC verder in de problemen te drukken. Weet niet of het goed is om daar je motivatie uit te halen. Maar hé liever dit dan anders. Gregor Breinburg is ook de speler die een uitnodiging voor Aruba naast zich neerlegde om van waarde te zijn voor Sparta. Dat valt in hem te prijzen. Ook Edouard Duplan lijkt zondag te kunnen rekenen op speeltijd. Hij viel vrijdag goed in dus dit belooft nog wat.

Daar hebben we Gerard de Nooijer. Aanwezig omdat Jong Sparta vanmiddag een oefenpotje speelt tegen Jong Dordrecht. We haalden nog maar eens de afgekeurde goal aan tegen de Go Ahead Eagles van afgelopen vrijdag. “Onbegrijpelijk, was een eigen doelpunt maar ja hij keurt hem af maar wat een druif zeg die scheidsrechter Bax”, aldus de altijd sympathieke Zeeuw.

Over scheidsrechters gesproken. Wij krijgen als klap op de vuurpijl zondag Siemen Mulder.

Al met al kunnen we stellen dat we ondanks de vele afwezigen toch een aardig elftal kunnen opstellen dat in staat moet zijn het NEC moeilijk te maken. Wie niet te benijden is Jeroen Rijsdijk. Zijn Jong-Sparta moet zaterdag voor de competitie aantreden tegen FC Lienden. Hij wil zijn derde plaats op de ranglijst niet zomaar uit handen geven. Het heeft er alle schijn van dat hij voor deze wedstrijd moet putten uit spelers van Sparta onder 19. Geeft niks zegt u?

Neen, precies dit is goed voor deze knapen. Daar worden ze man van.

De personele problemen houden vooralsnog aan en het is nog geen zondag. Zaterdag is er een openbare training de rest van de week traint men besloten.Share |
comments powered by Disqus