Vrijdag 04 Mei 2018 - 09:23

Rotterdammer Bax is de scheidsrechter

Christiaan Bax heeft komende zondag de leiding over Sparta Heracles (14:30 uur). De Rotterdammer floot eerder dit jaar de thuiswedstrijden met Willem II en FC Twente. Bax wordt ondersteund door de heren Vandeursen en Nanninga. De vierde man is het heerschap Freek van Herk.

Bax moet niet worden verward met oud-speler Bakx. Die kwam in 2005 van het Zeeuwse Kloetinge naar onze club. Nadat hij door Hoek werd teruggehaald, toonde KV Kortrijk interesse in de vleugelspeler, maar deed dat op basis van Google-zoektermen. Coach Hein Vanhaezebrouck tikte 'linkeraanvaller' in op de zoekmachine en kwam uit op deze fanzine bij een wedstrijdverslag met lovende commentaren stonden over Bakx. Vanhaezebrouck nam daarop contact op met de hoofdscout van KV Kortrijk. De naam Google-spits voor Bakx was geboren.

Later kwam hij nog uit voor Fc Den Bosch, Willem II, AGOVV en FC Oss. Maar hij fluit dus niet. Dat is Bax, Rotterdammer, die op 18 december 2016 zijn debuut in de Eredivisie maakte, tijdens een wedstrijd tussen Excelsior en NEC. Die eindigde in 22. Bax gaf drie gele kaarten.

Kaartverkoop voor dit duel is niet meer mogelijk. Ticketmanager Wesley van der Stam kan weer het groene bordje Uitverkocht voor de ramen plakken.Share |
comments powered by Disqus