Zondag 22 Januari 2017 - 15:47

Punt voor Jong Sparta

Jong Sparta heeft de tweede competitiewedstrijd van 2017 in de Tweede Divisie afgesloten met een gelijkspel. De ploeg van Ole Tobiasen sloot het duel tegen HHC Hardenberg af met een 1-1 eindstand.

Het was Jong Sparta dat aan het begin van de eerste helft het betere van het spel had. Dit resulteerde binnen tien minuten al in twee kansen voor de in de basis startende Roland Bergkamp, echter ging zijn inzet tweemaal vlak langs de goal. Naarmate de eerste helft vorderde kwamen ook de bezoekers beter in hun spel en noteerden ook zij hun eerste kans. Het schot van oud-Spartaan Mark Veldmate trof geen doel.

In de tweede helft, waarbij een aantal van de 314 toeschouwers vertrok naar de competitiewedstrijd van het eerste elftal in Alkmaar, was het wederom de ploeg van Ole Tobiasen die het betere van het spel had. Tot echt grote kansen leidde dit het eerste kwartier van de tweede helft niet. Na een uur spelen werd Roland Bergkamp vervangen door Cyril Chevreuil. Zijn Franse vervanger had vijf minuten nodig om de openingstreffer op zijn naam te schrijven. Uit een corner van Robert Klaasen kopte de spits bij de eerste paal raak.

Niet veel later had ook HHC de kans om zich op het scorebord te schieten. De counter die zij inzetten leidde echter niet tot de gelijkmaker. Zon vijf minuten voor tijd viel de gelijkmaker alsnog. HHC spits Jan Hooiveld kopte uit een rebound de gelijkmaker binnen nadat een minuut daarvoor zijn ploeg nog een goal afgekeurd zag zien worden. In de slotfase gingen beide ploegen nog op zoek naar de winnende treffer maar deze viel aan beide kanten niet.Share |
comments powered by Disqus