Woensdag 15 November 2017 - 13:53

Na dit seizoen ben ik weg bij Sparta

Keeper Roy Kortsmit gaf een groot interview aan weekblad Voetbal International. Onze goalie laat daarin weten dat hij aan het einde van dit seizoen stopt bij Sparta. "Ik weet echt nog niet wat er voor mij komt."

In het eerlijke interview met Kortsmit gaat onze keeper -tijdens de interviewsessie in zijn woonplaats Hoek van Holland- diep in op de zaken die hem bezighouden. Lastige vragen van Chris Tempelman pareert hij net zo makkelijk als strafschoppen. Maar. "Strafschoppen stoppen maak je niet automatisch een goede keeper. Je kunt het als keeper bij strafschoppen eigenlijk alleen maar goed doen. Als je hem stopt ben je de held, en als je hem niet heb, wordt er niemand boos. Het is volstrekt normaal dat ie er in gaat. Uiteraard bereid ik mij voor. Ik bestuur beeldmateriaal, maar dan vooral de aanloop en manier van trappen. Niet eens de hoek. Ik vind dat zo moeilijk. Wat kan ik daar mee? Weet ik dat een speler zes keer rechts van de keeper schiet, maar wat de zevende keer? Ik kies voor gevoel. De strafschop van Wout Weghorst was zo'n voorbeeld. Volgens de strafschoppen die ik voorheen zag, had ie de andere hoek moeten kiezen. Leg het maar uit."

In VI praat Kortsmit ook over de verlenging van zijn contract met een jaar, zodat Sparta bij vertrek iets aan hem verdient. "Bewust, Sparta mag wat ontvangen voor mij. Ik vind het best moeilijk om te zeggen, maar ik zal niet bij Sparta blijven. Daar is geen discussie over, dat is de afspraak. Na dit seizoen ben ik weg."

Over de opvolging heeft Kortsmit ook een mening. "Ik wist dat het de bedoeling is dat Michael Verrips elders speeltijd moest krijgen. Craninx heeft alles om een goede keeper te worden. Een soort slagenmens, hij ziet eruit als een echte doelman. Communicatie is nog een probleem, hij spreekt geen Engels. Mij lijkt dat lastig. Communiceren is van groot belang. Ik denk dat Verrips en hij het mogen uitvechten wie mij opvolgt."

Het hele interview lezen? Koop dat blad. Voor 4,25 euro. Lees je ook waarom Alex Pastoor de oefenwedstrijd tegen FC Volendam vanaf de tribune volgde.Share |
comments powered by Disqus