Zaterdag 25 November 2017 - 20:22

Jong Sparta verlaat laatste plaats na verrassende overwinning op de koploper

De rood-witte youngsters zorgden deze middag voor een heuze stunt door op Het Kasteel koploper VV Katwijk met 3-2 te verslaan.

Jong Sparta stond voorafgaand aan het duel met VV Katwijk laatste. En al gingen de Spartanen de laatste weken eindelijk wat punten pakken (o.a. VVSB werd vorige week verslagen) VV Katwijk, waar ex-Spartaan Ricardo Kieboom onder de lat staat, leek voorafgaand aan de wedstrijd toch een maatje te groot. De VV uit Katwijk heeft namelijk zo'n straatlengte voorsprong op de rest van de ploegen, dat iedereen verwacht dat ze kampioen worden.

Op Het Kasteel wist Jong Sparta echter te winnen met 3-2. De wijze waarop was ronduit spectaculair. Sparta was lang de betere ploeg en Paco van Moorsel maakte na rust terecht de 1-0. Katwijk ging aandringen en kwam een kwartier voor tijd op 1-1. De laatste 10 minuten ontaardden in een prachtig voetbalgevecht. Youri de Winter scoorde op dat moment de 2-1. Een minuut later stond alweer de 2-2 op de borden. Koen Muller maakte een minuut voor tijd de 3-2 uit een kopbal na een corner. Katwijk drong aan, maakte in blessuretijd zelfs nog een goal in buitenspelpositie, maar de 3-2 blijven op de borden staan. Jong Sparta heeft nu twaalf punten uit dertien duels en staat nu één na laatste. AFC staat nu laatste, maar Jong Sparta heeft inmiddels ook ploegen als De Treffers, De Dijk en Lisse in zicht.Share |
comments powered by Disqus