Donderdag 19 April 2018 - 00:21

Invallers schieten Sparta langs NAC!

Na de enorme zeperd in Arnhem wacht een heuse kraker op Het Kasteel. De overwinning van FC Twente gaf Sparta extra druk in de strijd om rechtstreekse degradatie. Twente vierde de overwinning alsof de Champions League was gewonnen, maar was dit te vroeg? Sparta zal hoe dan ook dit feestje moeten verpesten om wat lucht te kunnen scheppen.

Sparta zal de drie punten proberen te pakken met de bekende en succesvolle elf namen. Kramer wordt, na zijn opgelegde schorsing van zeven wedstrijden, vervangen door Fred Friday, die goud waard was in de wedstrijd tegen VVV. Verder keert Chabot terug na een schorsing en moet Vriends weer plaats nemen op de bank. Van Moorsel, Verhaar en Floranus zijn ook weer van de partij, die Goodwin, Dougall en Brogno vervangen.

Gelijk opgaande strijd

Vanaf het begin was te zien dat Sparta en NAC Breda aan elkaar gewaagd waren. Na een klein beginoffensief van NAC met een tweetal corners, loste Ahannach het eerste schot op de rand van de zestien. Keeper Bertrams keerde moeizaam. Daar tegenover stond een gevaarlijke voorzet van NAC-uitblinker Angelino, die werd aangeraakt door Fernandes en rakelings naast zeilde. NAC had meer controle over de wedstrijd, terwijl Sparta dreigender oogde. Zo schoot Van Moorsel, na een slim balletje van Friday, op de lat.

NAC kreeg twee gigantische kansen. Een rush van Manu Garcia kwam met wat geluk uit bij Mitchell Te Vrede. Hij vond Huth op zijn weg en op de doellijn stond Floranus klaar om de bal weg te werken. Vlak voor rust tastte Chabot mis en mocht Fernandes vrij inschieten, hij plaatste de bal, tot opluchting van Chabot, naast het doel.

Deze gelijk opgaande strijd kende ook een vervelend moment. Ahannach zag een schot geblokt worden na een halfuur en raakte daarbij ernstig geblesseerd. Hij moest per golfkar afgevoerd worden en heeft een beenbreuk. Hij lijkt niet meer in actie te komen in de strijd tegen degradatie.

Druk naar voren

Na een veelbewogen eerste helft maakte Sparta jacht op de voorsprong. In het begin van de tweede helft maakte Huth nog wel een geweldige redding bij een corner van NAC, maar Sparta knokte voor de 1-0. Duarte, die inviel voor de licht geblesseerde Verhaar, loste al een waarschuwingsschot, maar na 61 minuten was het wel raak. Bij een inworp van Floranus draaide Duarte snel weg en schoot hij richting de verre hoek. Friday stapte er slim over en hij viel, via de binnenkant van de paal, binnen:

1-0!

Domper

NAC-trainer Stijn Vreven greep enkele minuten later in door Te Vrede te laten vervangen door Sadiq Umar. Dit betaalde zich uit voor NAC, want al vrij snel viel de 1-1. Fischer verkeek zich op een lange bal en Chabot kon de spits niet bijhouden. Hij schoot de bal beheerst langs Huth en Breda kon juichen, helaas.

Fred Friday, die een behoorlijke wedstrijd speelde, had tien minuten voor tijd de 2-1 op zijn schoen. Mühren kopte goed door en Friday passeerde zijn tegenstander geweldig. Met de binnenkant van zijn voet schoot hij echter op de paal en zat het nu weer is niet mee.

Stijn!!!

Van Moorsel zat er helemaal doorheen en was helemaal leeg. Advocaat gaf Stijn Spierings de kans om zich te bewijzen en hij greep deze kans met beide handen aan. De vaak zo bekritiseerde middenvelder stond aan de basis van een vlotte combinatie, die vanaf links Floranus bereikte. Floranus versnelde zijn directe tegenstander en gaf laag voor. Op de rand van de zestien meter marcheerde Spierings op de bal af en schoot hij hard en laag Sparta op voorsprong!

Sparta wist in het restant van het duel deze belangrijke voorsprong over de streep te trekken en wint dus met 2-1 van NAC Breda. De hand van wisselen is bepalend geweest voor Sparta en dit is niet de eerste keer. De voorsprong op Twente is weer teruggebracht tot vier punten en lijkt Sparta nagenoeg veilig voor op zijn minst play-off voetbal.

Als we nu kijken naar de ranglijst heeft Sparta zelfs zicht op plek vijftien. NAC staat maar drie punten voor met nog twee wedstrijden te gaan. Sparta heeft alleen een aanzienlijk slechter doelsaldo en zal dus meer punten moeten halen hiervoor. De kans dat Sparta directe handhaving behaald is net zo klein dat Twente zich handhaaft. Al met al was dit weer een zenuwslopende avond om niet te vergeten. Opluchting heerst en we lijken ons op te kunnen maken voor een verlenging van het seizoen.Share |
comments powered by Disqus