Zaterdag 24 November 2018 - 00:04

Inspiratieloos Sparta komt niet verder dan een bloedeloos gelijkspel

Zeven thuisduels op een rij heeft Sparta al gewonnen. Met Jong PSV als volgende tegenstander zou dit voor Sparta geen problemen moeten opleveren. Na een gelijkspel in Nijmegen moeten alle zeilen bijgezet worden om de koppositie te heroveren. Sparta gaat voor thuisoverwinning nummer 8 en doet dit met een gewijzigd elftal.

De gemiste interlandspelers keren terug in de basis. Zo neemt Saksela de positie van Dabo over, die tevens geblesseerd is. Martis krijgt weer een basisplaats, evenals Wijnaldum. Drenthe kampt nog steeds met blessureleed en moet toezien hoe het team zonder onze motivator moet presteren. Voorin wordt Verhaar gepasseerd en is er een basisplaats voor Halil Dervisoglu.

Waren de mannen wakker?

Bij opkomst waren ze bij Sparta al aan het slapen. De prachtige Sparta-marsch werd te laat ingezet. De beste man achter de knoppen was niet helemaal scherp en dit vervolgde zich in het spel van Sparta. Binnen een minuut kreeg Jong PSV namelijk een enorme kans om de score te openen. Een voorzet belandde op het hoofd van de volledig vrijstaande spits, maar hij kopte recht op Kortsmit af.

Het vervolg van het eerste kwartier leverde Sparta n grote kans op. Een corner van Duarte werd te licht geschampt door Wuytens en wist de bal van dichtbij niet in het doel te tikken. Verdere hoogtepunten waren niet te vinden en Sparta speelde ontzettend zwak.

Inspiratieloos

Dit zwakke spel ging verder in het restant van de eerste helft. Sparta had te weinig creativiteit en inspiratie om tot een kans te komen. Het waren vaak balletjes breed en balletjes terug zonder enig idee. Niemand die het voortouw nam en voorop in de strijd ging. Dit leidde tot de rust met de brilstand.

Van kwaad tot erger

Met het idee dat het na rust niet slechter kon en Henkie de mannen een schop onder de kont zou geven, was niets minder waar. Ondanks een afgekeurd doelpunt uit een vrije trap van Saksela, wist Sparta door de ondergrens te zakken. Bij een kleine schijnbeweging van PSV-talent Aboukhalal zette hij Wijnaldum te kijk en was het een wonder dat de rebound van dat schot op de lat belandde. Jong PSV wist steeds meer kansen te creren en het hield met speels gemak stand. Sparta speelde zonder lef en werkelijk elke speler zakte door het ijs.

Alles ging mis

Tot overmaat van ramp moest Martis al vroeg in de tweede helft per brancard van het veld. Dit ging niet zonder slag of stoot, want het medisch team wist het A-Team golfkarretje niet aan de praat te krijgen. Zij moesten te voet verder en wisten Martis van het veld te dragen. Bradley wordt natuurlijk veel sterkte gewenst.

Twintig minuten daarna ging Romero zwaar aangeslagen naar de grond en kreeg het medisch team een tweede kans om zich te herstellen. Het golfkarretje was gerepareerd en het A-Team geluid klonk vanaf de tribunes. Het hoogtepunt van de gehele tweede helft! Sparta wist namelijk, ondanks de blessuretijd van acht minuten, niet te scoren. Er ontstond een striemend fluitconcert en dit zal Frser aan het denken zetten.

Al met al blijft de schade beperkt. Koploper Go Ahead Eagles heeft verloren en wij staan nu in punten gelijk met de koploper. Dit was de ideale kans om de grote winnaar van de speelronde te worden, maar dit hebben de mannen in het rood wit nagelaten. De manier waarop is misschien wel het meest erg. Om mee te blijven doen om de titel zal Sparta wel uit een heel ander vaatje moeten tappen. Te beginnen aanstaande vrijdag in Helmond.Share |
comments powered by Disqus