Zondag 12 Februari 2017 - 16:23

Ingecalculeerde nederlaag voor Sparta

Veel Spartanen hadden vooraf weinig hoop op een goed resultaat tegen Ajax. En zo geschiedde.
Na het eerbetoon en de minuut stilte voor de veel te vroeg gestorven Piet Keizer beperkte Sparta zich, zoals verwacht mocht worden, tot verdedigen in de hoop dat de nul gehouden zou worden. Lange tijd leek het goed te gaan. Ajax liep zich keer op keer stuk op het hechte verdedigingsblok van onze club. Aan de andere kant van het veld bleef het rustig, maar kon toch één kans genoteerd worden. Op aangeven van Mendes Da Silva verscheen El Azzouzi oog in oog met Ajax keeper Onana waarbij laatstgenoemde als winnaar uit de strijd kwam.

Ajax creëerde ondanks het vele balbezit geen kansen tot aan de 45e minuut. Toen wist Traore Kortsmit te verrassen in de korte hoek. Het enige steekje dat Van Drongelen en de aan de grond genagelde Kortsmit lieten vallen werd ons meteen fataal.

Sparta moest dus na rust op jacht naar de gelijkmaker, maar al snel werd duidelijk dat dat onbegonnen werk was. Zeker na de 2-0 van Ajax (na simpel balverlies van Dumfries counterde Ajax naar een verdubbeling van de voorsprong) bleef Sparta te zwak, slap en dus onmachtig. Daar kun je boos over worden, maar ach... ander keertje misschien.

Veel valt er verder niet meer te vertellen over de wedstrijd. Dumfries stuitte in de 76e minuut nog op Onana, maar verder was het vooral tegenhouden en hopen dat de score tot 2-0 beperkt zou blijven. Dat lukte.

Sparta leed een verwachte nederlaag en zit door de betere resultaten van de concurrentie in acute degradatienood. Volgende week zullen er dus 3 punten gehaald moéten worden tegen FC Groningen. In de vorm waarin wij momenteel steken (met 2 uit 10 als onthutsende cijfers) zal dat een hels karwei worden.Share |
comments powered by Disqus