Vrijdag 08 Juni 2018 - 05:35

Eerste hobbel op weg naar promotie

Spartanen!

Vaak lees ik op de ITWM site een herkenbaar verhaal; de eerste tocht naar het Kasteel aan de hand van je vader die zorgde dat zo het ‘Sparta zaadje’ gepland werd.

Ook ik heb die tocht gemaakt vanaf ongeveer 1965, vader op de Kasteel-staantribune en ik werd als 5 jarige onder het hek doorgeschoven naar de aanpalende zittribune, met boterhammetjes en penny wafel van moeders.

Veel successen en fantastische spelers mogen aanschouwen.

Echter ik heb een ‘dubbele dosis’ meegekregen van de Sparta tik.
Mijn vader voetbalde nl. in de ‘amateurtak’, hoewel dat zo in die tijd niet werd genoemd.

Er werd gewoon doorgeteld; je speelde in het 1ste op het Kasteel, of het 2de, ook op Spangen, of in het 3de/4de/5de etc. etc., op Vreelust.

Het 3de was dus (AV)1, een term die nog wordt gebezigd.

Mijn vader, Gillis, speelde in dat ‘oude’ 3de.

Opa en Oma uit Spangen, dus was het voor mij op 10 jarige leeftijd (eerder kon niet) logisch om te gaan voetballen bij de Sparta jeugd.

Na door de ballotage commissie aangenomen te zijn (!) heb ik altijd gebalanceerd tussen het selectie elftal van mijn leeftijdscategorie en het 2de niveau.

Wel gespeeld met de voor Spartanen bekende namen zoals Aad Andriessen, Ron van de Berg, Henk Stee, Robert Verbeek etc. etc.

Op de foto sta ik met ‘old time favorite’ en Sparta topscorer Ronald Lengkeek (3de van rechts, scheidsrechter niet meegerekend, ik sta 3de van links, leider: John Kerstholt)

Bij het bereiken van de senior leeftijd was de stap naar de amateur selectie normaal.

Ook hier successen meegemaakt maar ook dieptepunten, waar het stoppen met prestatie voetbal op de zondag er een van is geweest.

Maar na regen kwam ook hier zonneschijn.

5 jaar geleden zijn wij ‘herstart’ met een enthousiaste trainer (Ron Luyten) en spelers met een Sparta achtergrond en zo gaan bouwen aan een standaard team op de zaterdag.

Doelstelling; ambitieus: in 5 seizoenen doorstomen naar de 1ste klasse!

Welnu Spartanen, een goede stap kan er zaterdag as. gemaakt worden.

Eerst de ‘hobbel’ (met respect!!) vv Hellevoetsluis, dan wellicht, een beslissing wedstrijd op neutraal terrein tegen De Valken of Honselaarsdijk;

KOMT ALLEN!

Glenn Snoep

Bestuurslid RV&AV SPARTA since 1888

(noot van de redactie: De wedstrijd wordt zaterdag 9 juni op Nieuw Terbregge aan de Bok de Korverweg gespeeld. Aanvang 14:30)Share |
comments powered by Disqus